Ceapa verde și usturoiul au nenumărate beneficii pentru organism. Acestea sunt bogate în nutrienți, vitamine și au proprietăți antibacteriene. Însă cele mai recente studii ale specialiștilor arată că aceste vedete ale primăverii ar putea să devină periculoase pentru organismul tău.
Ceapa și usturoiul verde ar putea fi periculoase pentru sănătate
Ceapa verde este un deliciu în salatele de primăvară. Aceasta oferă mai mult gust preparatelor tale și ține la departe răcelile. Ceapa verde și usturoiul ajută la întărirea sistemului imunitar. Acestea sunt deseori recomandate drept leacuri naturiste.
Însă, specialiștii spun că ar putea fi dăunătoare pentru sănătate dacă nu sunt consumate în mod corect. De altfel, unele studii arată că ceapa verde și usturoiul sunt periculoase inclusiv pentru animale.
Ceapa verde și usturoiul pot afecta celulele roșii din sângele pisicilor și să le provoace anemie. Aceste alimente evin otrăvitoare dacă sunt consumate în cantități foarte mari de către animplușul tău.
Când vine vorba de oameni, ceapa verde și usturoiul pot afecta sănătatea organismului dacă nu sunt consumate corect. Mai precis, noile studii arată că ceapa și usturoiul au proprietatea de ”absorbire” a bacteriilor și virușilor în momentul în care sunt curățate și intră în contact cu aerul.
Specialiștii spun că este important să cureți ceapa și usturoiul și să le consumi cât mai repede după curățare. Altfel, există riscul ca acestea să atragă asupra lor bacteriile pe care le vei consuma ulterior.
Ce beneficii poate avea consumul de ceapă asupra organismului
Chiar dacă ceapa și usturoiul verde ar putea fi periculoase pentru organismul tău, specialiștii spun că există și beneficii ale acestor legume. Consumul de ceapă ar putea avea efecte benefice asupra siluetei tale. Dacă te lupți cu kilogramele în plus, atunci ceapa ar putea fi aliatul tău de nădejde. Ceapa este ingredientul care se poate integra cu ușurință într-o mulțime de preparate. Fiind versatilă, aceasta poate fi folosită în salate, ciorbe sau chiar în garniturile delicioase pentru fripturi.
Ceapa caramelizată este excelentă pentru preparatele din carne. Consumul de ceapă ajută la reducerea grăsimii abdominale. Aceasta este săracă în calorii, dar bogată în nutrienți benefici organismului. O cană de ceapă conține 64 de calorii, 15 grame de carbohidrați și 76 grame de proteine.
Ceapa este bogată în vitamina C și magneziu. Mai mult, ceapa este bogată în antioxidanți. Aceștia ajută la reducerea inflamației din organism. Astfel, ceapa poate fi benefică pentru a controla stresul oxidativ. Fibrele solubile din ceapă îți oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lung de timp.
În felul acesta nu vei mai avea tendința să consumi gustări nesănătoaste între mese. Unele studii susțin că ceapa ar putea ajuta la creșterea nivelului ratei metabolice și la întărirea sistemului imunitar. În timp ce ceapa verde este un deliciu al sezonului de primăvară, ceapa galbenă se găsește în cea mai mare parte a anului.
Descoperă mai multe și despre modul corect de depozitare a cepei. Vezi cum poți să o păstrezi mai mult timp în casa ta.