Vitamina D este una dintre cele patru vitamine solubile în grăsimi. Este, de asemenea, un hormon pe care corpul nostru îl creează după ce a fost expus la soare, jucând multe roluri importante în organism.
Cel mai bun moment pentru a lua vitamina D
Rolurile vitaminei D includ susținerea sistemului imunitar, a funcției musculare și nervoase, dar și a capacității corpului de absorbi mai ușor calciul și alte minerale.
Chiar dacă vitamina D este esențială pentru starea generală, cercetările au arătat că 25% dintre americani au un deficit de vitamina D.
Acest lucru se datorează și faptului că există puține surse alimentare care conțin vitamina D. Valoarea zilnică recomandată pentru un adult este de 20 micrograme, spun specialiștii de la Healthline.com.
În SUA, oamenii iau cea mai mare parte a vitaminei D din laptele fortificat, dar consumul de lapte a scăzut și el în ultimii ani.
Cu atât de puține surse de vitamina D, oamenii preferă să ia un supliment cu vitamina D.
Medicii spun că trebuie să te asiguri cu un specialist că iei cantitatea potrivită pentru corpul tău.
Află și ce se întâmplă în corpul tău dacă iei vitamina D zilnic. Iată ce spunt studiile specialiștilor.
Ce elemente pot influența absorbția vitaminei D
Există mai multe afecțiuni care pot influența nivelurile de vitamina D ale unei persoane. Acestea includ osteoporoza sau osteopenia, depresia, bolile renale sau hepatice.
Potrivit medicilor, este deosebit de important ca persoanele cu probleme de absorbție să colaboreze cu medicul pentru a selecta doza potrivită de vitamina D. Greutatea corpului poate modifica, de asemenea, absorbția li dozarea vitaminei D.
Indiferent de motivul pentru car eincluzi un supliment cu vitamina D în regimul tău alimentar, este important să iei în considerare momentul în care alegi să iei acest supliment.
Este important să iei vitamina D în funcție de prescripția pe care ai primit-o de la medicul tău specialist. Deoarece vitamina D este o vitamină solubilă în grăsimi, este înțelept să o combini cu o masă care include alimente bogate în grăsimi sănătoase, cum ar fi avocado, nuci, semințe, lactate bogate în grăsimi și fructe de mare grase. Specialiștii spun că nu contează ora la care alegi să iei suplimentele cu vitamina D.
Mulți oameni preferă să ia suplimentele dimineața, alții preferă să le ia seara. Ora nu face o diferență substanțială în ratele de absorbție, spun specialiștii de la Parade.com.
Momentul nu este la fel de important ca alimentele care sunt consumate înainte. Specialiștii spun că alimentele bogate în grăsimi sănătoase ar trebui consumate înainte de a lua suplimentele cu vitamina D.
Ca în cazul oricărui medicament sau supliment, este important să te consulți cu medicul tău specialist pentru a determina care este cantitatea recomandată pentru tine, dar și momentul cel mai potrivit în care poți începe să iei vitamina D.
Ca regulă generală, totuși, cel mai bun moment al zilei este momentul cel mai potrivit pentru tine, spun specialiștii de peste hotare.