Rețeta nu este complicată și nu sunt necesare nici ingrediente complexe. Preparând acest chec, te poți bucura alături de cei dragi de o gustare delicioasă cu aspect îmbietor.
Pe lângă ingredientele de bază, cașcaval și șuncă, mai poți adăuga și câteva măsline verzi sau negre, câteva ciuperci conservate sau ce mai găsești prin cămară și frigider. Noi îți prezentăm mai jos varianta cea mai simplă, cu lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Chec sărat cu șuncă și cașcaval – Ingrediente
- 3 ouă de mărime medie
- 150 gr smântână de consum, cu 20% grăsime
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 300 gr șuncă afumată
- 300 gr cașcaval răzuit
- 50 gr măsline verzi, fără sâmburi
- 300 gr făină
- 7 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 vârf de linguriță cu piper
- puțin unt și făină pentru forma de copt.
Rețetă de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor, necesare pentru rețeta de chec sărat. Taie șunca afumată în felii subțiri, sau în cuburi, în funcție de aspectul pe care îl preferi. Răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare, iar măslinele taie-le în rondele sau în jumătăți. Este important să alegi un tip de cașcaval cu textură mai fermă, pentru a-l putea răzui perfect. Este ideal chiar cașcavalul afumat, dacă adori gustul acestuia. Topește untul și lasă-l să se răcească. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari compoziția pentru chec aperitiv
Sparge ouăle într-un bol și adaugă peste ele sarea și piperul. Amestecă-le bine cu mixerul sau cu un tel. Când obții o compoziție spumoasă, adaugă untul topit și răcit, apoi smântâna. Omogenizează bine compoziția, apoi adaugă amestecul de făină cu praf de copt.
Continuă cu cașcavalul răzuit, feliile subțiri de șuncă și măslinele verzi. Omogenizează bine compoziția pentru chec aperitiv cu șuncă și cașcaval. Vei obține o compoziție mult mai fermă decât compoziția pentru un chec clasic.
Unge o tavă clasică de chec cu unt moale și presară făină peste stratul de unt. Toarnă compoziția de chec în ea și niveleaz-o frumos la suprafață, cu o spatulă.
Coace checul aperitiv pentru 35-40 de minute la 180 de grade sau până când este bine rumenit la exterior. Lasă checul să se răcească în forma de copt, apoi îl poți transfera pe un platou de servire. Nu felia checul până când nu este răcit, pentru a nu lăsa senzația de necopt.
Orice preparat din aluat dacă este porționat cât timp este cald, va avea textură umedă și va părea necopt.
Vezi mai multe imagini cu checul aperitiv accesând GALERIA FOTO!
Feliile de chec aperitiv cu șuncă și cașcaval vor arăta foarte bine printre alte aperitive festive. Și dacă ți-am stârnit pofta de aperitive delicioase și spectaculoase, îți mai recomandăm o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.