Chiar dacă nu conține carne, ca în rețeta clasică, preparatul este foarte gustos și foarte consistent. Gustul picant îl potrivești în funcție de preferințe. Boabele de fasole roșie și cele de porumb dulce sunt nelipsite din acest preparat. Celelalte legume, le adaugi după preferințe.
Poți adăuga legume mexicane, congelate sau un mix de legume în care se regăsește și fasolea roșie, dar și porumbul. Rețeta se prepară în mod asemănător cu rețeta clasică de chili con carne. Prepar-o și tu, inspirându-te din rețeta pe care ți-o oferim mai jos.
Chili vegan – Ingrediente
- 450 gr boabe de fasole roșie (conservate)
- 250 gr boabe de porumb din conservă
- 1 ceapă albă
- 1 ceapă roșie
- 1 ardei gras roșu
- 1 ardei gras verde
- 5 căței de usturoi
- 1 ardei iute
- 2-3 linguri de ulei
- 450 gr de roșii cuburi
- sos tabasco, după gust
- sare și piper după gust
- 1/4 linguriță cu chimion pudră
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- puțin oregano uscat
- frunze de coriandru proaspete.
Rețeta de chili fără carne – Mod de preparare
Întrucât ingredientele principale le ai deja preparate, pentru că le folosești din conservă, rețeta se va prepara într-un timp relativ scurt. Începe cu pregătirea legumelor proaspete, iar pe cele congelate pune-le într-o sită, la scurs.
Curăță ceapa albă și ceapa roșie și toacă-le mărunt. Curăță 3 căței de usturoi și toacă-i și pe aceștia mărunt. Pe ceilalți doi căței de usturoi, păstrează-i pentru finalul de preparare. Curăță ardeiul roșu și ardeiul verde de cotoare și semințe și toacă-i în cuburi. Pregătește și condimentele enumerate în listă, pentru a le avea la îndemână. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde aragazul și începe prepararea delicioasei rețete din bucătăria mexicană.
Cum prepari rețeta de chili vegan
Așază o tigaie adâncă pe flacăra aragazului și pune uleiul la încins. Adaugă ceapa tocată și usturoiul tocat și călește ușor aceste legume. Presară puțină sare peste ele pentru a nu se arde și pentru a le înmuia mai rapid. Amestecă din când în când ingredientele. În acest fel, se vor căli uniform.
Când ceapa devine sticloasă, adaugă ardeii tocați. Amestecă-i ușor prin tigaie și prepară-i pentru 5-6 minute. Apoi, adaugă puțin sos Tabasco și câte puțin din condimentele enumerate în listă. Nu le pune pe toate de la început pentru că nu știi dacă vei obține gustul care îți place.
Adaugă roșiile și din nou amestecă ingredientele pentru omogenizare. Lasă sosul de roșii să fiarbă pentru 5-6 minute, apoi adaugă boabele de fasole roșie și boabele de porumb. Poți adăuga și mazăre congelată.
Amestecă ușor ingredientele, gustă preparatul și mai adaugă o priză din condimente, precum și usturoiul oprit și răzuit.
La final de preparare, adaugă în chili vegan și frunze de coriandru verde și rondele de ardei iute.
Prepară și lipii de casă sau tortillas pentru a servi în mod tradițional mexican acest preparat delicios. Îți oferim în acest scop și o rețetă de lipii integrale de casă.