Reclamă

Cinci alimente care au calorii negative. Ce poți include în dieta ta zilnică

Multe persoane sunt preocupate de calcularea caloriilor pe care le consumă. Cu toate acestea, prea puține înțeleg ce sunt acestea cu adevărat și cum ne influențează întregul stil de viață. Persoanele care își doresc să piardă în greutate sunt interesate să consume alimente care au calorii negative. Caloriile negative se găsesc în acele alimente care în timpul digestiei ard mai multă energie decât cea pe care o conțin.

Publicat: 5 martie 2022, 6:11 / Actualizat: 5 martie 2022, 7:35

Caloriile reprezintă unitatea de măsură a energie care se poate afla într-un produs alimentar. Cele mai multe persoane care își doresc să piardă în greutate țin cont de aceste aspecte când aleg produsele pe care le pun în coșul de cumpărături. Organismul unei persoane se folosește de caloriile din alimente pentru a-și procura energia zilnică pentru realizarea activităților vitale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cinci alimente care au calorii negative

Nutriționiștii sunt de părere că fructele și legumele conțin cele mai multe calorii negative. Caloriile negative și-au primit această denumire datorită faptului că organismul trebuie să ardă mult mai multe calorii în timpul digestie decât cele consumate. Organismul unei persoane arde mai multe calorii atunci când în alimentație se află fructe și legume. Caloriile negative ne pot ajuta să ne menținem greutatea sub control. 

Țelina

Țelina se află printre primele locuri pe lista de alimente care au calorii negative. Conform publicației Healthline.com, țelina conține în jur de 16 calorii per 100 grame. Aceasta este bogată în fibre și oferă rapid senzația de sațietate. În plus este bogată în vitamina A și vitamina C, ceea ce o face ideală pentru sistemul imunitar.

Țelina poate  fi consumată în diferite preparate sau se poate adăuga în smoothie-urile verzi. Sucurile verzi sunt răcoritoare, conțin puține calorii și oferă un boost de energie.

Reclamă

Morcovii

Morcovii se află și ei pe lista de alimente care au calorii negative. Morcovii conțin 41 de calorii la fiecare 100 de grame. Aceștia ajută la reglarea colesterolului și conțin grăsimi sănătoase care pot ajuta persoanele care se confruntă cu hipertensiune arterială. La fel ca țelina, aceștia sunt bogați în fibre, deci ideali pentru persoanele care își doresc să slăbească.

Alimentele bogate în fibre ajută la reglarea tractului intestinal, dar și la pierderea în greutate. Morcovii sunt bogați în Vitamina A, vitamina C, vitamina K, magneziu și potasiu. În plus sunt ideali pentru îmbunătățirea vederii, dar și pentru a oferi strălucire tenului.

Reclamă

Roșiile

Roșiile au fost propuse pentru lista de alimente care au calorii negative, conform publicației Food.ndtv.com. Roșiile conțin în medie 19 calorii la fiecare 100 de grame. Sunt delicioase, zemoase și pot fi folosite într-o mulțime de preparate. De la pasta de tomate, până la o salată răcoritoare, orice preparat capătă un gust aparte atunci când sunt incluse și roșiile.

Acestea sunt bogate în potasiu, vitamina C și fibre. În plus conțin o cantitate semnificativă de licopen, colorantul natural care îi dă culoarea roșie. Aceasta este cunoscută drept un antioxidant excelent care ajută inclusiv la regenerarea pielii. Pentru persoanele care se confruntă cu probleme din cauza colesterolului ridicat, roșiile ar putea fi ideale, scrie Healthline.com.

Castraveții

Castraveții sunt săraci în calorii, dar o sursă excelentă de vitamine și minerale. Aceștia conțin o cantitate semnificativă de apă, motiv pentru care 100 de grame de castraveți au un total de 16 calorii. Aceștia pot fi serviți în salate sau drept o gustare între mese. Castraveții conțin o mulțime de minerale, vitamine și apă.

Pepenele

Pepenele este ideală în zilele toride de vară. De-a lungul timpului, specialiștii au descoperit nenumărate beneficii ale consumului de pepene roșu. În ciuda miturilor care există în jurul său, pepenele ajută la reglarea greutății, combate migrenele, reduce pofta de mâncare și ajută la problemele de digestie.

La fel ca roșiile, pepenele este bogat în licopen. Acesta conține în medie 30 de calorii la fiecare 100 de grame. Pepenele roșu are un procent de aproximativ 98 % apă, motiv pentru care este ideal în orice dietă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×