Rețeta nu este complexă, însă necesită puțină atenție pașii de pregătire a perișoarelor. Perișoarele sunt un amestec de carne tocată cu ceapă și orez. Iar pentru a omogeniza bine compoziția, mai sunt necesare unul sau chiar două ouă.
Supa în care fierb perișoarele se prepară în cel mai clasic mod, având la bază legumele preferate. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara una dintre rețetele de ciorbă favorite ale românilor.
Ciorbă de perișoare – Ingrediente
Ingredientele pentru această ciorbă se împart în două categorii: ingrediente pentru formarea perișoarelor și ingrediente pentru supa de legume în care vor fierbe perișoarele.
Ingrediente pentru perișoare:
- 1 kg carne tocata, amestec (vită + porc)
- 1 ceapă
- 60 gr orez
- sare și piper după gust
- 1-2 ouă
Ingrediente pentru supă:
- 3 litri de apă
- 2 buc ceapă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 ardei roșu
- sare și piper
- 1 crenguță de cimbru
- pătrunjel verde
- 200 ml suc de roșii
Rețeta de ciorbă de perișoare – Mod de preparare
Începi prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele, apoi le pregătești. Cureți legumele și le clătești cu apă rece, apoi le toci în cuburi mici. Toacă și carnea, dacă nu ai achiziționat-o deja tocată și clătește orezul cu apă rece.
Cum pregătești compoziția pentru perișoare
Pune un vas cu 500 ml de apă la fiert și adaugă 1 vârf de linguriță cu sare. Adaugă orezul și lasă-l să fiarbă 5-6 minute, atât cât să se hidrateze ușor. Scurge orezul și lasa-l într-o sită. Este indicat să apelezi la acest procedeu pentru a nu risca să se dezvolte orezul în interiorul perișoarelor în timpul fierberii, iar acestea să nu mai arate estetic.
Pune carnea tocată într-un bol și amestec-o bine cu ceapa tocată fin sau dată pe răzătoare. Adaugă orezul scurs și trecut prin apă rece pentru a-l răci. Adaugă 1/4 linguriță de piper măcinat și 1/2 linguriță de sare și amestecă bine ingredientele.
Omogenizează apoi compoziția cu unul sau două ouă. Pune mai întâi un ou, iar dacă nu ți se pare amestecul de ingrediente compact, mai adaugă unul. În caz contrar, există riscul ca perișoarele să se împrăștie în ciorbă, în timpul fierberii.
Cum prepari delicioasa ciorbă de perișoare.
Pune apa la fiert, într-o oală încăpătoare. Când apa atinge punctul de fierbere, adaugă legumele tocate. Lasă-le să fiarbă până când sunt pătrunse cam trei sferturi. Formează perișoarele și scufundă-le în supa de legume de pe foc. Ia câte o lingură din amestecul de carne și modelează-l în mâini în forme sferice, cam cât o nucă.
Lasă perișoarele să fiarbă până când se ridică la suprafață. Adaugă sucul de roșii, apoi potrivește gustul ciorbei de perișoare cu sare și piper.
La final sau în timpul servirii, adaugă pătrunjel verde tocat.
Dacă îți plac preparatele cu carne tocată îți oferim și o minunată rețetă de chiftele preparate la cuptor.
Spor și poftă bună!