Nu ai de realizat decât doi pași în prepararea unui astfel de desert rapid și delicios. Pregătești un aluat simplu din făină cu lapte și pregătești un sos de fructe. Le combini în tava de copt și dai totul la cuptor până se prepară desertul.
Desertul Cobbler se prepară foarte des în bucătăria englezească și cea americană. Rețeta pentru Cobbler cu fructe este ușor asemănătoare cu rețeta pentru Crumble cu fructe. Diferența constă între texturile aluaturilor. Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării unui astfel de desert, pentru a-l pregăti și tu celor dragi.
Cobbler cu fructe de pădure – Ingrediente
Nu ai nevoie de ingrediente complexe și nici costisitoare pentru a pregăti un desert perfect pentru porția de dulce. O parte dintre acestea le deții cu siguranță în cămară și frigider.
Ingrediente pentru aluat:
- 100 gr unt cu peste 80% coeficient de grăsime
- 200 ml lapte proaspăt cu 3,2% grăsime
- 100 gr zahăr
- 250 gr făină de grâu
- 5 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- miezul de la o păstaie de vanilie
Ingrediente pentru stratul de fructe:
- 500 gr de fructe de pădure
- sucul și coaja de la o lămâie
- zahăr pudră cu aroma de vanilie, pentru decor
Rețetă de cobbler cu fructe de pădure – Mod de preparare
Începi cu pregătirea fructelor, care necesită un timp de fierbere și alt timp de răcire, înainte de a asambla desertul în forma de copt.
Pune fructele într-un vas cu pereții dubli și amestecă-le cu zahărul. În funcție de gustul fructelor adaugi și cantitatea de zahăr, sau în funcție de cât de dulce preferi desertul.
Pentru un gust dulce-acrișor, la o cantitate de 500 gr de fructe, este suficientă o cantitate de 100 gr de zahăr. Pune vasul cu fructe și zahăr la foc încet și lasă-l 10-12 minute, până când zahărul se topește și se formează un sirop consistent ca textură.
Adaugă și sucul de la o lămâie, dar și coaja răzuită fin. Lasă sosul de fructe la răcit înainte de a pregăti aluatul. În acest timp, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari aluatul pentru desertul englezesc cu fructe
Pregătește o tavă de copt cu dimensiunile de 23/36 cm. Pune untul la topit pe baie de aburi, sau în cuptorul cu microunde. Când este topit, toarnă-l în tava de copt și întinde-l pe toată suprafața acesteia.
Într-un bol, amestecă laptele cu făina, zahărul, praful de copt, miezul de la păstaia de vanilie și un praf de sare. Amestecă bine ingredientele cu mixerul, sau cu telul până obții un aluat omogen, fără cocoloașe. Vei obține un aluat mai consistent decât cel de la rețeta de clătite, ușor cursiv. Întinde aluatul peste untul topit din tavă.
Peste aluat, toarnă sosul de fructe, răcit. Nu le amesteca, lasă fructele să coboare lin la baza tăvii.
Coace deliciosul Cobbler cu fructe de pădure pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când aluatul este bine rumenit la suprafață.
Lasă desertul să se tempereze ușor și îl poți savura cu poftă, alături de cei dragi. Pentru ca deliciul să fie maxim, adaugă lângă desert și o cupă din înghețata preferată.
Spor și poftă bună!