Conopida preparată sub forma pane, este gustoasă atât caldă cât și rece. Poate fi servită ca aperitiv, alături de alte preparate, dar și ca fel principal cu diferite sosuri, sau alături de garnitura preferată. Rețeta este simplă și necesită puține ingrediente, deci nu ai motive să n-o încerci.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu această rețetă de gustare delicioasă.
Conopidă pane – Ingrediente
- 1 conopidă, medie
- 2 litri de apă
- 1 lingură de sare
- 2-3 ouă medii
- sare și piper
- 1/4 linguriță de usturoi granulat
- 1/4 linguriță de boia de ardei dulce
- 150 gr făină
- 200 gr pesmet
- 50 gr parmezan
- 300-400 ml ulei de floarea soarelui
Rețetă de conopidă pane – Mod de preparare
Modul de preparare al conopidei pane este asemănător cu modul de preparare al șnițelelor clasice. Însă, conopida necesită și un procedeu de pregătire înainte de prepararea propriu-zisă.
Cum pregătești conopida înainte de a o prepara pane
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când începe să fiarbă, adaugă o lingură rasă de sare și amestecă intens până când sarea se dizolvă.
Desfă conopida în buchețele și îndepărtează frunzele. Clătește-le cu apă rece, apoi scufundă-le în oala cu apă de pe foc, atunci când apa fierbe în clocot. Lasă buchețelele de conopidă să fiarbă 5 minute, apoi le scurgi și le treci prin jet de apă rece, pentru a opri procesul de fierbere. Nu este necesar ca buchețelele de conopidă să fie pătrunse definitiv pentru că vor mai trece printr-un proces termic în timpul preparării sub formă pane. După ce ai pregătit astfel conopida, treci la procesul de preparare pane.