Atunci când te afli într-o călătorie pentru a pierde câteva kilograme în plus este bine să ai anumite alimente pe care să incluzi în dieta ta. Unele legume te pot ajuta să-ți grăbești procesul de slăbire și să vezi o schimbare mai rapidă pe cântar. Există alimente pe care le consumăm aproape zilnic, dar despre care nu cunoaște foarte multe lucruri. Acesta este și cazul cepei care are un efect direct asupra siluetei tale.
Consumul de ceapă ar putea avea efecte benefice asupra siluetei tale
Ceapa este un exemplu perfect când vine vorba de alimente care te pot ajuta să pierzi în greutate. Ceapa este un ingredient comun în multe din preparatele pregătite de gospodinele din întreaga lume. Ceapa caramelizată, de exemplu, este o garnitură excelentă pentru fripturi.
Cele mai recente studii ale specialiștilor au descoperit noi beneficii ale consumului de ceapă.
Astfel, consumul de ceapă ar putea avea efecte benefice asupra siluetei tale. Consumul de ceapă ar fi legat în special de reducerea grăsimii abdominale. Excesul de grăsime abdominală poate crește riscul de apariție a bolilor de inimă, dar și a diabetului de tip 2.
Ceapa ajută la pierderea în greutate și datorită faptului că este săracă în calorii, dar bogată în nutrienți benefici organismului. 160 de grame de ceapă conțin 64 de calorii, 15 grame de carbohidrați, 16 grame de grăsimi, 7 grame de fibre și 76 grame de proteine. În plus, ceapa este bogată în vitamina C, vitamina B-e și magneziu.
Nutriționiștii mai spun că ceapa este bogată în antioxidanți și ajută în combaterea stresului oxidativ. Fibrele solubile care se găsesc în ceapă îți vor oferi senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp.
Unele studii atestă faptul că ceapa poate crește nivelul ratei metabolice și poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.
Iată și câteva sfaturi utile despre modul corect în care poți depozita ceapa pentru a o păstra mai mult timp la tine acasă.
Beneficiile consumului de ceapă pentru organism
Consumul de ceapă ar putea avea efecte benefice asupra siluetei și nu numai. Se pare că ceapa are mult mai multe beneficii asupra organismului. Ceapa este bogată în fructooligozaharide, substanțe probiotice care ajută la sănătatea tranzitului intestinal.
Consumul de ceapă ajută la întărirea sistemului imunitar și este recomandată pentru persoanele care obișnuiesc să se îmbolnăvească cu ușurință. Unele studii spun că ceapa este recomandată pacienților care suferă de diabet, se pare că aceasta ar ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Ceapa este bogată în vitamina C și ajută la formarea colagenului, ceea ce conferă tenului o textură mult ai strălucitoare și mai fină. Vitamina A din ceapă ajută la prevenirea petelor de pe piele. Mai mult, ceapa are un conținut ridicat de calciu și poate ajuta la întărirea sistemului osos.
Antioxidanții din ceapă ajută la prevenirea stresului oxidativ și la combaterea radicalilor liberi care ar putea duce în timp la apariția bolilor de inimă, a cancerului sau a diabetului.