Cel mai recent studiu care atestă acest lucru a fost publicat în jurnalul The Drinks Business. Jurnalul este condus de Washington State University. Studiul a stabilit că un pahar de vin seara va avea nenumărate beneficii asupra sănătății tale.
Consumul unui pahar de vin înainte de culcare te-ar putea ajuta să pierzi în greutate
Cele mai recente studii spun că în vinul roșu se găsește compusul chimic numit resveratrol. Acesta ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor. Alte studii desfășurate la Harvard au demonstrat că există o legătură directă într consumul de vin și pierderea în greutate, scrie publicația Times of India.
Studiile de la Harvard au fost efectuate pe un eșantion de 20.000 de femei care timp de 13 ani au consumat aproape zilnic un pahar de vin roșu înainte de culcare.
În urma rezultatelor s-a dovedit că peste 70 % din femeile care consumaseră vin roșu au șanse mari să piardă în greutate și să rămână în formă. Deși pare greu de crezut, s-a dovedit de-a lungul timpului că vinul, consumat cu moderație, are nenumărate beneficii asupra sănătății.
Spre exemplu, un pahar de vin roșu înainte de culcare te poate ajuta să te relaxezi și să adormi mai ușor. Iată aici o listă cu alte băuturi care te ajută să adormi mai ușor. Mai mult, compușii găsiți în vin ar ajuta la reglarea apetitului și implicit la consumarea mai puținor calorii.
Cu toate acestea, specialiștii spun că vinul roșu trebuie consumat cu moderație. Excesul nu te va ajuta să pierzi în greutate, ci doar să ajungi să ai probleme de sănătate.
Alte beneficii ale consumului unui pahar de vin înainte de culcare
Unele studii spun că vinul consumat seara ar putea să-ți îmbunătățească starea mintală. Un studiu amănunțit a demonstrat că vinul consumat în cantități moderate poate reduce, într-o anumită proporție, depresia. Deși studiile nu s-au definitivat, cercetătorii continuă să analizeze această corelație dintre consumul de vin roșu și reducerea depresiei.
Mai mult, vinul ar putea proteja creierul și ar reduce riscul de declin cognitiv, spun sursele internaționale. De zeci de ani, specialiștii au încercat să demonstreze impactul benefic al vinului asupra sănătății inimii. Studiile demonstrează că vinul poate reduce riscul de ateroscleroză, boli coronariene și accident vascular.
Unele cercetări spun că un pahar de vin consumat cu simț de răspundere ar putea îmbunătăți sănătatea intestinului.
Studiile spun că băutorii de vin roșu au un microbiom mai delivers decât cei care au băut alte tipuri de alcool de-a lungul vieții.
Nu trebuie uitat că vinul trebuie consumat cu moderație, indiferent de ocazie. Deși are nenumărate beneficii asupra sănătății, în cantități mult prea mari, vinul va face mai mult rău decât bine. Totodată, persoanele care nu au voie să consume alcool ar trebui, la rândul lor, să evite consumul de vin.