Au un exterior ușor crocant și un interior moale, stratificat, datorită aluatului uns cu unt după dospire. Se topesc în gură, fiind în același timp suficient de consistenți pentru a fi savurați încet, alături de o băutură caldă. Sunt perfecți pentru micul dejun, gustări dulci sau chiar pentru ocazii speciale, datorită aspectului elegant și gustului rafinat.
Covrigii polonezi se disting prin textura moale și stratificată, dar și prin faptul că sunt însiropați după coacere, ceea ce le oferă un gust bogat și o consistență pufoasă și ușor lipicioasă. Sunt perfecți atât calzi, cât și după ce s-au răcit, devenind și mai gustoși pe măsură ce se îmbibă bine cu siropul. Descoperă și o rețetă de cornuri pufoase cu unt, perfecte pentru micul dejun. Iar în continuare îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pentru covrigii polonezi.
Covrigi polonezi – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestor covrigi de ingrediente pentru aluat și pentru sirop. Descoperă în rândurile următoare care sunt acestea.
Pentru aluat:
- 500 g făină tip 000
- 200 ml lapte călduț
- 70 g unt topit
- 50 g zahăr
- 2 gălbenușuri
- 7 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
- 1 praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 100 g unt moale, pentru uns
- 1 ou + 1 linguriță de lapte pentru decor.
Pentru sirop:
- 300 ml apă
- 150 g zahăr
- 150 g miere
- 1 linguriță extract de vanilie.
Mai jos găsești și modul de preparare!