O poți servi simplă și pe post de mic dejun, dar o poți utiliza și la umplerea prăjiturilor și a torturilor. Poate fi servită și cu biscuiți sau pișcoturi de șampanie. Este ideală și pentru deserturile asamblate la cupe sau pahare, așa cum procedezi la rețetele de tiramisu. Descoperă aici și o rețetă de tiramisu la cupe, simplu și spectaculos.
Mai jos, îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru prepararea cremei de avocado cu banane.
Cremă de banane și avocado – Ingrediente
- 2 fructe avocado mai coapte
- 2 lingurițe cu suc de lămâie
- 2 banane mai mari și bine coapte
- 50 ml de lapte vegetal (cocos, migdale, soia etc)
- 2 linguri de miere sau 50 gr de îndulcitor natural
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 1 praf de sare
- 50 gr de ciocolată amăruie pentru decor.
Rețeta cremei de banane cu avocado – Mod de preparare
Pentru procesarea ingredientelor ai nevoie de un blender vertical sau de un mixer. Procesarea acestora nu durează mai mult de 2 minute. Vei petrece mai mult timp curățând fructele de avocado și bananele.
Descoperă și o rețetă de cremă de avocado cu iaurt, pentru un mic dejun sănătos.
Cum cureți fructele de avocado
Folosește un cuțit cu lama subțire și bine ascuțită. Cu ajutorul acestuia, crestezi fructul de avocado longitudinal, de jur împrejurul sâmburelui. Ține fructul cu ambele mâini, iar cu mâna de deasupra rotește jumătatea superioară a fructului, până când se desface miezul de pe sâmbure.
Sâmburele va rămâne fixat în partea de jos. Lovește-l ușor cu cuțitul până când se va desprinde de miez. Cu ajutorul unei linguri, scoate miezul fructului din coajă. Pune-l în bolul blenderului și stropește-l imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida. Procedează în același mod și cu al doilea fruct de avocado.
Cum prepari cremă de banane și avocado
După ce ai curățat avocado, curăță bananele, rupe-le în bucăți mici și adaugă-le în recipientul blenderului. Apoi adaugă laptele vegetal, un praf de sare, mierea sau îndulcitorul natural și extractul de vanilie. Nu folosi lapte de vaci pentru că acesta va deveni amărui la contactul cu avocado și bananele. Îți recomandăm să utilizezi lapte de cocos. În plus, acesta oferă și o aromă plăcută cremei.
Pornește blenderul și procesează ingredientele până când se transformă într-o cremă consistentă. Trece crema prin sită pentru a deveni mai fină, Pune-o în boluri, cupe sau pahare.
Decoreaz-o cu ciocolată amăruie, răzuită. Pune crema la rece pentru 30 de minute, înainte de servire. Astfel aromele ingredientelor vor avea timp să se întrepătrundă într-un gust armonios.
Dacă dorești să prepari crema și pentru umplerea prăjiturilor sau a torturilor, adaugă și 5 gr de gelatină pentru consistență. O poți amesteca și cu mascarpone pentru un plus de cremozitate. Descoperă aici și o rețetă de cremă de mascarpone cu nucă de cocos, perfectă pentru prăjituri și torturi.