Reclamă

Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. Ce să incluzi în rutina ta

Află cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă. Dacă îți place să petreci timp în aer liber, o plimbare în parc de doar 30 de minute este activitatea ideală pentru relaxare. În plus, această formă de exercițiu face minuni pentru organism.

Claudia-Ellena Ignat
Claudia-Ellena Ignat
Publicat: 11 septembrie 2024, 8:30

Mersul regulat pe jos ajută la scăderea colesterolului rău, la controlul tensiunii arteriale, la întărirea mușchilor și stimulează buna dispoziție. Descoperă ce recomandă specialiștii să incluzi în rutina ta pentru a te bucura de beneficii maxime pentru corp.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă

Sănătatea mintală este un mare beneficiu pentru mersul pe jos. În timpul plimbărilor, se produce eliberarea de endorfine. Acestea contribuie la menținerea în echilibru a stării mintale generale.

Plimbările pe jos nu sunt la fel de eficiente ca un antrenament intens în sala de fitness sau alergarea pe o distanță mare. În același timp, acestea contribuie la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare prin întărirea inimii.Poți maximiza beneficiile plimbării pe jos dacă incluzi următoarele obiceiuri în rutina ta.

Mergi pe o pistă de fitness

Traseele de fitness sunt disponibile în parcuri sau pe stadioane. Poți deveni mai puternică dacă te antrenezi zilnic folosind greutatea propriului corp. Adaptează dificultatea în funcție de abilitățile tale, dar fără să te complici. Câteva serii de genuflexiuni sau fandări înapoi sunt suficiente.

Reclamă

Dacă vrei un antrenament mai complex, folosește un set de gantere ușoare, de 2 kg, și ține-le în mână pe parcursul plimbării. De asemenea, poți face câteva serii de fandări laterale cu ganterele în mână. „Pur și simplu făcând asta, poți ajuta la creșterea ratei metabolice, ceea ce îți îmbunătățește consumul de oxigen și asta se referă la o ardere mai mare a caloriilor”, a spus terapeutul fizic Tyler Moldoff.

Ieși la plimbare alături de o prietenă

Dacă nu știai cum poți face plimbarea zilnică mai eficientă, să parcurgi distanța alături de o prietenă poate fi soluția. Potrivit unor studii recente, persoanele care se antrenează împreună sunt mai sănătoase. Stabilește o oră la care să vă întâlniți în fiecare zi și astfel știi sigur că nu vei renunța în ultimul moment.

Reclamă

Încearcă antrenamentul pe intervale

Acest tip de antrenament presupune alternarea intensității ritmului din timpul plimbărilor.

Dacă nu te simți pregătită să menții un ritm de mers rapid pentru cele 30 de minute ale plimbării, încearcă intervalele.

Adică să incluzi un ritm mai rapid în anumite momente ale antrenamentului. Începe cu o alergare de 30 de secunde sau o plimbare rapidă timp de un minut. Ulterior, poți crește durata acestora, în măsura în care simți că organismul tău este pregătit.

Îmbunătățește-ți echilibrul

Pentru a menține un bun echilibru, trebuie să îl exersezi în mod regulat. De exemplu, în timpul plimbării zilnice, încearcă să faci periodic câte 10 pași mergând când pe călcâi, când pe vârfuri. Experții au dezvăluit beneficiile aduse de această activitate simplă.

Această practică te va ajuta să îți exersezi echilibrul, deoarece cu cât baza de sprijin este mai îngustă atunci când stai în picioare, cu atât este mai dificil să-ți menții echilibrul.

Ascultă cărți audio sau podcastul preferat

Plimbarea zilnică va fi mult mai eficientă dacă asculți în căști o carte audio pe care nu ai avut timp să o citești sau podcastul preferat. Practic, în timp ce îți faci pașii zilnici, înveți ceva nou sau te delectezi cu un subiect care este de interes pentru tine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Supă de linte alături de ingredientul care te ajută să reduci balonarea
Sănătate
Ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în multe preparate gustoase
Acesta este ingredientul care te ajută să reduci balonarea. Gospodinele îl folosesc în mult preparate gustoase. Experții recomandă folosirea ghimbirului pentru ameliorarea stărilor de greață, însă acest ingredient secret este minuna pentru persoanele care...
2
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
3
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
4
O femeie care bea băutura proteică care te ajută să pierzi în greutate
Sănătate
Băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Cum reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile
Aceasta este băutura proteică pe care vedetele o folosesc pentru a pierde în greutate. Celebritățile susțin că reușesc să aibă un abdomen plat în doar câteva zile cu ajutorul ei. Victoria Beckham este una...
5
Crinul păcii pus pe pervazul geamului pentru a face flori frumoase
Timp liber
Unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori. Locul din casă unde îi merge cel mai bine
Te-ai întrebat vreodată unde așezi crinul păcii pentru a face cele mai frumoase flori? Acest loc din casă promite să prelungească durata de viață a plantei tale. Descoperă și tu unde îi merge cel...
PARTENERI
×