Reclamă

Cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute. Poți avea o condiție fizică bună mulțumită acestor exerciții

Antrenorii de fitness vin în ajutorul tău și îți explică cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute. Pentru a avea o postură bună ai nevoie de câteva mișcări pe care să le faci, simple și benefice pentru sănătatea mușchilor tăi. O postură bună înseamnă dezvoltarea flexibilității, a echilibrului și a puterii în corp.

Publicat: 23 ianuarie 2023, 6:00

Mulțumită unei posturi corecte, vei reduce stresul asupra mușchilor și ligamentelor. De asemenea, pe măsură ce vei lucra musculatura, vei conștientiza de forța pe care o are corpul tău. În timpul în care îți pregătești cafeaua, poți crește flexibilitatea șoldurilor în câțiva pași simpli.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute

Pentru că multe persoane renunță la mișcare din cauză că nu au suficient timp liber, antrenorii de fitness vin cu soluția. În cazul în care lucrezi în regim hibrid sau muncești de acasă, poți face mici pauze care te vor ajuta să-ți îmbunătățești postura. Chiar dacă cinci minute ți se par foarte puține, specialiștii spun că vei vedea rezultate dacă te concentrezi pe acest efort, scrie Healthline.com.

Munca de birou tinde să creeze multe probleme de spate. Acestea se pot agrava în timp, motiv pentru care este important să știi cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute. Cu cât lucrezi mai mult mușchii spatelui, cu atât sănătatea ta și starea de bine vor fi mai prezente în activitățile zilnice. Pe lângă aceste mișcări, este recomandat să te plimbi zilnic.

Exerciții pentru mobilitate

Întinde-te pe burtă și stai cu mâinile ridicate pe lângă piept. De asemenea, nasul trebuie să stea deasupra podelei. Astfel, vei flexa mușchii spatelui. Pentru a executa această mișcare corect, va trebui să îți imaginezi că înoți. Din când în când, vei face o pauză și-ți vei relaxa spatele.

Reclamă

Întinde-ți coloana

Această mișcare se execută sub forma „child`s pose” și are capacitatea de a relaxa mușchii și coloana vertebrală. „Poziția copilului” te va ajuta să-ți detensionezi partea inferioară a spatelui și a gâtului. Pentru a face această mișcare corect, trebuie să te așezi pe tibii, cu genunghii uniți, iar degetele mari ale picioarelor trebuie să se atingă, la fel și călcâiele.

Ulterior, trebuie să te îndoi spre înaint și să ții brațele întinse pe lângă corp. Relaxează-te și rămâi în această poziție timp de cinci minute.

Reclamă

Bicicleta

O metodă foarte bună despre cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute este bicicleta. Întinde-te pe spate și imaginează-ți că pedalezi în timp ce îți ții picioarele ridicate deasupra abdomenului.

Asigură-te că te miști încet și că pui accent pe contracția musculară pentru a profita la maximum de acest exercițiu. Mișcările se fac lent, consecutiv, atât cu piciorul drept cât și cu cel stâng.

Plank (planșă)

Acest exercițiu te va ajuta să ameliorezi durerile din tot corpul. Astfel îți vei întinde umerii, mușchii fesieri și pe cei ischiogambieri. În plus, această mișcare te va ajuta să-ți îmbunătățești echilibrul.

Trebuie să te așezi în poziția patru labe și să-ți îndrepți picioarele, ridicând călcâiele și șoldurile. Spatele trebuie să fie drept, iar mușchii brațelor și ai picioarelor vor începe să pulseze. Gâtul trebuie să fie moale și asigură-te că rămâi în această poziție timp de până la un minut, scrie The Guardian.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
3
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
5
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
PARTENERI
×