Reclamă

Cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute. Poți avea o condiție fizică bună mulțumită acestor exerciții

Antrenorii de fitness vin în ajutorul tău și îți explică cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute. Pentru a avea o postură bună ai nevoie de câteva mișcări pe care să le faci, simple și benefice pentru sănătatea mușchilor tăi. O postură bună înseamnă dezvoltarea flexibilității, a echilibrului și a puterii în corp.

Publicat: 23 ianuarie 2023, 6:00
O femeie în echipament sportiv execută mișcări care te ajută să îți îmbunătățești postura în 5 minute.
O postură bună înseamnă dezvoltarea flexibilității, a echilibrului și a puterii în corp / Shutterstock

Mulțumită unei posturi corecte, vei reduce stresul asupra mușchilor și ligamentelor. De asemenea, pe măsură ce vei lucra musculatura, vei conștientiza de forța pe care o are corpul tău. În timpul în care îți pregătești cafeaua, poți crește flexibilitatea șoldurilor în câțiva pași simpli.

Cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute

Pentru că multe persoane renunță la mișcare din cauză că nu au suficient timp liber, antrenorii de fitness vin cu soluția. În cazul în care lucrezi în regim hibrid sau muncești de acasă, poți face mici pauze care te vor ajuta să-ți îmbunătățești postura. Chiar dacă cinci minute ți se par foarte puține, specialiștii spun că vei vedea rezultate dacă te concentrezi pe acest efort, scrie Healthline.com.

Munca de birou tinde să creeze multe probleme de spate. Acestea se pot agrava în timp, motiv pentru care este important să știi cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute. Cu cât lucrezi mai mult mușchii spatelui, cu atât sănătatea ta și starea de bine vor fi mai prezente în activitățile zilnice. Pe lângă aceste mișcări, este recomandat să te plimbi zilnic.

Exerciții pentru mobilitate

Întinde-te pe burtă și stai cu mâinile ridicate pe lângă piept. De asemenea, nasul trebuie să stea deasupra podelei. Astfel, vei flexa mușchii spatelui. Pentru a executa această mișcare corect, va trebui să îți imaginezi că înoți. Din când în când, vei face o pauză și-ți vei relaxa spatele.

Reclamă

Întinde-ți coloana

Această mișcare se execută sub forma „child`s pose” și are capacitatea de a relaxa mușchii și coloana vertebrală. „Poziția copilului” te va ajuta să-ți detensionezi partea inferioară a spatelui și a gâtului. Pentru a face această mișcare corect, trebuie să te așezi pe tibii, cu genunghii uniți, iar degetele mari ale picioarelor trebuie să se atingă, la fel și călcâiele.

Ulterior, trebuie să te îndoi spre înaint și să ții brațele întinse pe lângă corp. Relaxează-te și rămâi în această poziție timp de cinci minute.

Reclamă

Bicicleta

O metodă foarte bună despre cum să îți îmbunătățești postura în 5 minute este bicicleta. Întinde-te pe spate și imaginează-ți că pedalezi în timp ce îți ții picioarele ridicate deasupra abdomenului.

Asigură-te că te miști încet și că pui accent pe contracția musculară pentru a profita la maximum de acest exercițiu. Mișcările se fac lent, consecutiv, atât cu piciorul drept cât și cu cel stâng.

Plank (planșă)

Acest exercițiu te va ajuta să ameliorezi durerile din tot corpul. Astfel îți vei întinde umerii, mușchii fesieri și pe cei ischiogambieri. În plus, această mișcare te va ajuta să-ți îmbunătățești echilibrul.

Trebuie să te așezi în poziția patru labe și să-ți îndrepți picioarele, ridicând călcâiele și șoldurile. Spatele trebuie să fie drept, iar mușchii brațelor și ai picioarelor vor începe să pulseze. Gâtul trebuie să fie moale și asigură-te că rămâi în această poziție timp de până la un minut, scrie The Guardian.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie cu părul scurt stă în fața unei oglinzi și se dă cu ruj pe buze, sugerând nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani
Frumusețe
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Există o serie de nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani, iar specialiștii în frumusețe explică motivele. De cele mai multe ori, femeile aleg să folosească rujul...
2
O femeie tânără, în echipament sportiv se pregîtește de mișscare, unul dintre obiceiurile prin care să reduci grăsimea abdominală
Lifestyle
Obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală. Ce exerciții fizice să faci
Recomandăm câteva obiceiuri prin care să reduci grăsimea abdominală, astfel încât să îți atingi obiectivele. În cazul în care grăsimea din zona abdomenului îți dă bătăi de cap, ai ajuns la locul potrivit. Îți...
3
O femeie mai în vârstă stă în fața unei oglinzi, fiind atentă la ce să nu facă părului său
Frumusețe
Ce să nu faci părului tău. Aceste sfaturi te vor ajuta să arăți cu 10 ani mai tânără
Stiliștii te învață ce să nu faci părului tău atunci când îl îngrijești. Deși poate ai impresia că îi oferi toată atenția de care are nevoie, s-ar putea să faci niște greșeli de care...
4
O femeie frumoasă, îmbrăcată într-o rochie roșie, cu aripi
Horoscop
Top 3 zodii care au faima la picioare. Ele sunt cele care reușesc să obțină tot ceea ce își doresc
Fie că se întâmplă accidental sau chiar își doresc, ele se încadrează în top 3 zodii care au faima la picioare. Reușesc întotdeauna să obțină atât lucruri materiale cât și prietenii. Fac mari eforturi...
5
O hartă cu zodii și monede
Horoscop
Top 3 zodii materialiste. Ele sunt cel mai greu de satisfăcut într-o relație
Se spune despre acestea că s-ar încadra în top 3 zodii materialiste, asta pentru știu să aprecieze bunurile de valoare și vor întotdeauna să fie înconjurate de lux și frumusețe. Au pretenții în viață,...
PARTENERI
×