O rețetă delicioasă de drob are la bază organe de miel. Poți folosi plămân, inimă, splină, rinichi și ficat. Nu uita să adaugi din plin verdeață.
Drob de miel după rețeta bunicii – Ingrediente
Ingredientele proaspete și de calitate sunt esențiale pentru succesul acestei rețete. Cumpără mereu produse locale, de sezon. În general este indicat să verifici dacă legumele pe care le cumperi sunt ferme. Culoarea acestora este și ea foarte importantă. În cazul verdețurilor, fii atentă la culoarea și mirosul acestora.
Ingredientele de care ai nevoie:
- 1.200 grame de organe de miel
- 8 ouă
- 3-4 fire de ceapă verde
- 3-4 fire de usturoi verde
- ulei (de preferabil un ulei care nu degradează gustul)
- pătrunjel
- condimente: sare, piper, dafin
Drob de miel – Mod de preparare
Pentru început pune la fiert patru din cele opt ouă. Acestea trebuie fierte bine, aprximativ opt minute, deoarece locul lor se va afla în interiorul drobului. Dacă nu știi exact câte minute trebuie să fierbi oul pentru ca acesta să fie potrivit pentru tine, citește sfaturile noastre despre cum și în cât timp se gătește corect un ou.
Urmează spălarea și curățarea organelor de miel. Fierbe-le apoi pentru 25 de minute în apă cu sare și foi de dafin. O foaie, două foi, după gust. După ce organele au fiert, acestea sunt scurse de apă și tocate mărunt.
Papilele tale gustative îți vor dicta dacă vei alege să le toci cu un cuțit, la mașina de tocat, sau folosindu-te de un robot de bucătărie. Pune după aceea mixul de organe tăiate într-un bol, peste care adaugi verdeața tocată cât mai fin, trei ouă bătute, sare și piper.
Amestecă compoziția până când devine omogenă. Acoperă apoi o tavă de chec cu hârtie de copt, în care torni o parte din produsul rezultat până acum. În acest strat înfigi cele patru ouă fierte, unul după celălalt.
Urmează mai departe să torni în tavă restul compoziției de drob. Completează totul cu un ultim ou bătut bine și asezonează cu condimente și două linguri de ulei. În rândul condimentelor pe care le poți adăuga nu se află numai sarea și piperul, posibilitățile sunt nelimitate. De aceea, te invităm să consulți o listă de condimente esențiale pentru preparate gustoase. Coriandrul și ardeiul iute ar putea să completeze extrem de bine acest preparat, depinde dacă gusturile tale sunt mai clasice, sau vrei să te aventurezi în bucătăria lumii.
Tava cu drob de miel va sta la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute, la o temperatură de 200°C.
Ține minte să nu tai drobul decât după ce se va răci. În caz contrar, acesta se poate fărâmița. Dacă ai puțină răbdare feliile tale de drob vor fi tăiate perfect și îți vei impresiona complet invitații. Servește acest drob de miel delicios alături de o salată, ca să nu cazi în capcana meselor festive prea pline.