Floarea de soc se culege dintr-un copac mic. Aceasta se regăsește sub forma unor flori mici albe, care au un parfum foarte puternic și fructe de pădure mici, care sunt închise la culoare și au un gust puternic. Pentru prepararea ceaiului, de obicei, se pun la uscat florile și se fierb în apă.
Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc
Floarea de soc are multe întrebuințări, mai ales în cazul tratamentelor naturiste. Cel mai ușor se poate consuma sub formă de ceai. Acesta se poate bea sau se poate folosi sub formă de infuzie, spun specialiștii Healthy Green Savvy.
Totodată, este important să consulți un medic dacă intenționezi să-l folosești pe termen lung. În cazul anumitor boli, poate avea reacții adverse și potențiale dezavantaje.
Are proprietăți anti-inflamatorii
Floarea de soc conține taninuri. Previne nevoia suflării excesive a nasului și reduce inflamația și iritația.
De asemenea, poate fi utilizată local pe piele pentru reducerea durerilor articulare din reumatism. Poate fi folosită pentru tratarea durerii și umflăturilor.
Luptă împotriva gripei și a răcelilor
Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc sunt diuretice, laxative, antiseptice și antivirale. Florile au un conținut ridicat de antioxidanți și vitamina C, care întăresc sistemul imunitar și te ajută să-ți menții corpul hidratat.