Reclamă

Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc. Cum îți îmbunătățește sănătatea

Floarea de soc se folosește încă din preistorie, iar din secolul XIX, a fost recunoscută ca o modalitate eficientă de prevenire a răcelilor și a gripei. Una dintre cele mai cunoscute forme de consum ale acestei plante este ceaiul. Află care sunt efectele benefice ale ceaiului din flori de soc pentru a-ți menține o stare de sănătate bună și a preveni eventuale boli.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 3 iunie 2023, 6:58

Floarea de soc se culege dintr-un copac mic. Aceasta se regăsește sub forma unor flori mici albe, care au un parfum foarte puternic și fructe de pădure mici, care sunt închise la culoare și au un gust puternic. Pentru prepararea ceaiului, de obicei, se pun la uscat florile și se fierb în apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc

Floarea de soc are multe întrebuințări, mai ales în cazul tratamentelor naturiste. Cel mai ușor se poate consuma sub formă de ceai. Acesta se poate bea sau se poate folosi sub formă de infuzie, spun specialiștii Healthy Green Savvy.

Totodată, este important să consulți un medic dacă intenționezi să-l folosești pe termen lung. În cazul anumitor boli, poate avea reacții adverse și potențiale dezavantaje.

Are proprietăți anti-inflamatorii

Floarea de soc conține taninuri. Previne nevoia suflării excesive a nasului și reduce inflamația și iritația.

Reclamă

De asemenea, poate fi utilizată local pe piele pentru reducerea durerilor articulare din reumatism. Poate fi folosită pentru tratarea durerii și umflăturilor.

Luptă împotriva gripei și a răcelilor

Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc sunt diuretice, laxative, antiseptice și antivirale. Florile au un conținut ridicat de antioxidanți și vitamina C, care întăresc sistemul imunitar și te ajută să-ți menții corpul hidratat.

Reclamă

Floarea de soc ajută, de asemenea, la combaterea gripei și a problemelor respiratorii. Compușii din fructele de soc pot inhiba direct intrarea și replicarea virală în celulele umane, scriu specialiștii de la Tea Pro.

Este un antiseptic care poate combate virusurile agresive

Datorită proprietăților antiseptice, floarea de soc ajută la combaterea unor virusuri agresive, cum sunt cele ale stafilococului auriu (MRSA), gripei aviare (H5N1) sau a gripei porcine (H1N1). De asemenea, de-a lungul anilor a fost eficientă în combaterea mai multor virusuri patogene din spitale.

Ceaiul din flori de soc poate fi utilizat pentru a crea apă de gură, datorită aromei și proprietăților sale antivirale. Poți folosi acest ceai pentru gargară, deoarece va ajuta la calmarea tusei, răcelilor și răgușelii cazuate de laringită.

Are proprietăți diuretice

Printre efectele benefice ale ceaiului din floare de soc se numără și cele diuretice. În plus, acest ceai poate ajuta la creșterea producției de urină, de aceea este indicat să fii atentă cât consumi înainte de a pleca de acasă.

Menține sănătatea articulațiilor

Florile conțin flavanoizi, printre care se numără și quercetina. Aceasta ajută la reducerea stresului oxidativ din organism. Susțin sănătatea pielii, articulațiilor și vaselor de sânge. Sunt folosite în mod obișnuit în cremele pentru piele și este adesea recomandat persoanelor care suferă de artrită.

De asemenea, ceaiul din flori de soc conține vitamina C, care este importantă pentru sănătatea pielii, a vaselor de sânge, a tendoanelor și a ligamentelor. În plus, protejează pielea de radicalii liberi nocivi, scrie Gabriela Green.

Reduce nivelul colesterolului din sânge

Printre efectele benefice ale ceaiului din flori de soc sunt incluse reducerea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Flavonoidul quercetină conținut în floarea de soc s-a dovedit că reduce nivelul colesterolului și funcționează într-un mod similar insulinei în organism.

Deține proprietăți de calmare

Deseori, floarea de soc este folosită pentru calmare sau relaxare. Florile de soc au proprietăți nervine relaxante, care susțin sistemul nervos în perioadele stresante. Poate ajuta la calmarea stărilor de nervozitate și a anxietății. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Schimbările astrale aduc modificări pentru toate zodiile. Horoscopul săptămânii 16 septembrie – 22 septembrie 2024 vine cu surprize în viața personală și profesională. Va avea loc Luna Plină și Eclipsa de Lună în zodia...
2
Porție de plăcintă cu prune pe un șervețel brodat și una pe o farfurie ținută în mâini
Rețete
Plăcintă cu prune și aluat fraged. Un desert simplu și ușor
Această plăcintă cu prune și aluat fraged este un desert clasic, simplu și delicios, perfect pentru sezonul prunelor. Acest tip de plăcintă combină dulceața și aroma prunelor coapte cu textura ușoară și crocantă a...
3
O femeie frumoasă care bea un pahar plin cu apă pentru a se hidrata
Sănătate
Câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Specialiștii au dezvăluit cantitatea necesară pentru a te hidrata
Află câte pahare de apă sunt recomandate zilnic. Pentru o bună funcționare a organismului este important să menții nivelul optim de hidratare. Corpul este alcătuit în proporție de peste 60% din apă. Așadar, apa...
4
O femeie care poartă o rochie albă și stă într-o pădure pentru a ilustra trăsăturile mai puțin cunoscute despre zodii
Horoscop
Trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Ce secrete pot ascunde nativii
Există unele trăsături mai puțin cunoscute despre fiecare semn zodiacal. Aceste secrete ale nativilor din zodiac sunt foarte bine păstrate. Astrologii dezvăluie detalii noi despre semnele care ne guvernează destinul. Cu toții cunoaștem „trăsăturile”...
5
Trei mereu copate puse pe o farfurie festivă
Timp liber
Ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Cum să prepari rapid desertul preferat al toamnei
Acesta este ingredientul secret pentru cele mai bune mere coapte. Desertul tradițional deschide perfect sezonul de toamnă. Te vei bucura de aromele dulci – acrișoare ale merelor. Descoperă mai departe rețeta simplă și rapidă....
PARTENERI
×