Reclamă

Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc. Cum îți îmbunătățește sănătatea

Floarea de soc se folosește încă din preistorie, iar din secolul XIX, a fost recunoscută ca o modalitate eficientă de prevenire a răcelilor și a gripei. Una dintre cele mai cunoscute forme de consum ale acestei plante este ceaiul. Află care sunt efectele benefice ale ceaiului din flori de soc pentru a-ți menține o stare de sănătate bună și a preveni eventuale boli.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 3 iunie 2023, 6:58

Floarea de soc se culege dintr-un copac mic. Aceasta se regăsește sub forma unor flori mici albe, care au un parfum foarte puternic și fructe de pădure mici, care sunt închise la culoare și au un gust puternic. Pentru prepararea ceaiului, de obicei, se pun la uscat florile și se fierb în apă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc

Floarea de soc are multe întrebuințări, mai ales în cazul tratamentelor naturiste. Cel mai ușor se poate consuma sub formă de ceai. Acesta se poate bea sau se poate folosi sub formă de infuzie, spun specialiștii Healthy Green Savvy.

Totodată, este important să consulți un medic dacă intenționezi să-l folosești pe termen lung. În cazul anumitor boli, poate avea reacții adverse și potențiale dezavantaje.

Are proprietăți anti-inflamatorii

Floarea de soc conține taninuri. Previne nevoia suflării excesive a nasului și reduce inflamația și iritația.

Reclamă

De asemenea, poate fi utilizată local pe piele pentru reducerea durerilor articulare din reumatism. Poate fi folosită pentru tratarea durerii și umflăturilor.

Luptă împotriva gripei și a răcelilor

Efectele benefice ale ceaiului din flori de soc sunt diuretice, laxative, antiseptice și antivirale. Florile au un conținut ridicat de antioxidanți și vitamina C, care întăresc sistemul imunitar și te ajută să-ți menții corpul hidratat.

Reclamă

Floarea de soc ajută, de asemenea, la combaterea gripei și a problemelor respiratorii. Compușii din fructele de soc pot inhiba direct intrarea și replicarea virală în celulele umane, scriu specialiștii de la Tea Pro.

Este un antiseptic care poate combate virusurile agresive

Datorită proprietăților antiseptice, floarea de soc ajută la combaterea unor virusuri agresive, cum sunt cele ale stafilococului auriu (MRSA), gripei aviare (H5N1) sau a gripei porcine (H1N1). De asemenea, de-a lungul anilor a fost eficientă în combaterea mai multor virusuri patogene din spitale.

Ceaiul din flori de soc poate fi utilizat pentru a crea apă de gură, datorită aromei și proprietăților sale antivirale. Poți folosi acest ceai pentru gargară, deoarece va ajuta la calmarea tusei, răcelilor și răgușelii cazuate de laringită.

Are proprietăți diuretice

Printre efectele benefice ale ceaiului din floare de soc se numără și cele diuretice. În plus, acest ceai poate ajuta la creșterea producției de urină, de aceea este indicat să fii atentă cât consumi înainte de a pleca de acasă.

Menține sănătatea articulațiilor

Florile conțin flavanoizi, printre care se numără și quercetina. Aceasta ajută la reducerea stresului oxidativ din organism. Susțin sănătatea pielii, articulațiilor și vaselor de sânge. Sunt folosite în mod obișnuit în cremele pentru piele și este adesea recomandat persoanelor care suferă de artrită.

De asemenea, ceaiul din flori de soc conține vitamina C, care este importantă pentru sănătatea pielii, a vaselor de sânge, a tendoanelor și a ligamentelor. În plus, protejează pielea de radicalii liberi nocivi, scrie Gabriela Green.

Reduce nivelul colesterolului din sânge

Printre efectele benefice ale ceaiului din flori de soc sunt incluse reducerea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Flavonoidul quercetină conținut în floarea de soc s-a dovedit că reduce nivelul colesterolului și funcționează într-un mod similar insulinei în organism.

Deține proprietăți de calmare

Deseori, floarea de soc este folosită pentru calmare sau relaxare. Florile de soc au proprietăți nervine relaxante, care susțin sistemul nervos în perioadele stresante. Poate ajuta la calmarea stărilor de nervozitate și a anxietății. De asemenea, poate ajuta la reducerea simptomelor depresiei.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×