Un condiment pe care îl poți pune în aproape orice fel de mâncare, piperul negru este un aliment de bază în bucătărie. Acest condiment este perfect pentru a intensifica aroma preparatelor. Este un adaos grozav în rețete și are, de asemenea, foarte puține calorii, scrie eatthis.com.
Efectele surprinzătoare ale piperului negru
Consumul de piper negru are efecte pozitive. Cu toate acestea, poate avea unele dezavantaje dacă este consumat prea des. Iată câteva sfaturi utile de la specialiști pentru a afla despre efectele secundare ale piperului negru.
Piperul este un condiment care poate fi folosit atât în supe sau ciorbe, dar și pentru a potența gustului unei salate.
Ajută la absorbția nutrienților
Piperul negru poate ajuta la absorbția mai bună a nutrienților precum beta-carotenul și fierul, spune Brittany Dunn, fondatoarea Dunn Nutrition.
Dunn afirmă, de asemenea, că piperul negru este adesea folosit pe lângă suplimentele de turmeric pentru a ajuta la îmbunătățirea absorbției proprietăților antioxidante și antiinflamatoare pe care ambele le conțin. Principalul ingredient activ al turmericului, curcumina, conferă condimentelor capacități antiinflamatorii. Cu toate acestea, trebuie să fie asociat cu piper negru pentru a obține efectul maxim.
De fapt, o recenzie a cercetării din 2017 din revista Foods, a explicat că piperina, compusul activ din piperul negru, a fost asociată cu o creștere cu 2.000% a biodisponibilității curcuminei.
Aceasta înseamnă că capacitatea organismului de a absorbi și de a obține beneficiile turmericului crește atunci când piper negru este consumat cu turmeric.