Cercetătorii au descoperit ce exerciții pot avea un impact pozitiv asupra memoriei și a sănătății creierului. Cele mai recente studii au demonstrat că anumite exerciții sunt asociate cu o gândire critică, o memorie mai bun și o capacitate mult mai mare de a organiza lucrurile.
Exerciții care îmbunătățesc sănătatea creierului
Experții știu deja că exercițiile fizice au un impact pozitiv asupra organismului. Un nou studiu a scos la iveală modul în care antrenamentele pot impacta mintea, sănătatea creierului și cum pot ajuta la clarificarea anumitor lucruri. Studiul a fost publicat de către cercetători în Journal of Epidemiology & Community Health.
Acesta a strâns date de la aproape 4.500 de persoane din Marea Britanie și nu numai. Cercetătorii și-au dorit să analizeze modul în care nivelul de activitate a afectat memoria pe termen scurt, abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de a procesa lucruri.
Studiul a constat în efectuarea unor activități moderate și viguroase. Astfel, s-a demonstrat că oamenii care au făcut antrenamente de cel puțin 10 minute au o memorie de lucru mult mai bună și mult mai eficientă. Cel mai mare impact s-a văzut asupra capacității de a planifica și organiza lucruri.
Pe măsură ce înaintezi în vârstă, organismul tău are nevoie de mai multă atenție. Află mai multe și despre obiceiuri care pot cauza pierderea masei musculare. Vezi cum anume îți influențează acestea sănătatea organismului.
Motivul pentru care sportul are un impact pozitiv asupra memoriei și gândirii
Acesta nu este primul studiu care încearcă să demonstreze legătura dintre sport și îmbunătățirea cogniției. De-a lungul timpului s-a efectuat o mulțime de studii care au demonstrat legătura dintre activitatea fizică și sănătatea creierului.
Antrenamentul regulat poate reduce, de asemenea, riscul de declin cognitiv și pe cel de apariție al demenței. Cercetătorii spun că diferite niveluri de activitate fizică pot afecta fluxul sanguin și cogniția creierului.
Totodată, sportul activează mușchii scheletici despre care se crede că eliberează hormoni care comunică cu creierul pentru a influența sănătatea și funcția neuronilor. Specialiștii recomandă cel puțin 150 de minute pe săptămână de exerciții de intensitate moderată.
Dacă nu ești adepta mersului la sală, poți face și alte tipuri de activități, spun specialiștii pentru Prevention.com. Aceștia recomandă dansul, înotul, plimbările lungi și urcatul pe scări. Micile schimbări sunt cele care vor face diferența.
Dacă te numeri printre persoanele care iubesc sportul, atunci poți să optezi pentru activități ce au p intensitate mai mare. Mulți experți recomandă alergatul, antrenamentele HIIT, înotul și dansul. Mersul cu bicicleta sau activitățile în natură pot fi o altă alternativă pentru îmbunătățirea sănătății creierului tău.
Nu în ultimul rând, încearcă să alternezi aceste activități fizice cu o dietă echilibrată și sănătoasă. În felul acesta te vei bucura de o viață sănătoasă și lungă alături de cei dragi.
Dacă te numeri printre persoanele care iubesc sportul, atunci poți să optezi pentru activități ce au p intensitate mai mare. Mulți experți recomandă alergatul, antrenamentele HIIT, înotul și dansul.
Mersul cu bicicleta sau activitățile în natură pot fi o altă alternativă pentru îmbunătățirea sănătății creierului tău. Nu în ultimul rând, încearcă să alternezi aceste activități fizice cu o dietă echilibrată și sănătoasă. În felul acesta te vei bucura de o viață sănătoasă și lungă alături de cei dragi.