Pentru a te bucura de rezultatele așteptate este recomandat să ții cont de câteva aspecte importante. Odihna, alimentația și starea de spirit sunt esențiale în procesul tău de a-ți atinge obicetivele. Fie că vrei să alergi la maraton sau să ai o rutină zilnică de mers pe jos, cheia este echilibrul.
Obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară
Pentru a te asigura că obiectivele tale de fitness nu se află în antiteză cu sănătatea ta, fii atentă la câțiva factori care pot fi decizionali în acest proces. Construirea și menținerea masei musculare nu face excepție de la această regulă universală. Specialiștii recomandă echilibru în ceea ce privește sportul. Nu este nevoie să petreci ore în șir la sala de forță sau să te antrenezi în exces pentru a te menține în formă.
În cazul în care ai observat că nu reușești să câștigi masă musculară, ba mai mult, pierzi din aceasta, înseamnă că ceva din antrenamentul tău nu funcționează. Din fericire, făcând mici ajustări la nutriție, la rutina de antrenament și la comportamentele zilnice vei reuși să-ți atingi obiectivele.
Nu consumi suficiente calorii
Printre aceste obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară se enumeră și o alimentație deficitară. O modalitate sigură prin care poți pierde masă musculară este să nu consumi suficiente calorii într-o zi. Alimentele de calitate sunt considerate combustibil pentru mușchi.
În cazul în care nu mănânci suficiente calorii, în mod evident, organismul tău se va goli de energie. De aceea, este foarte important ca înainte de a te apuca de fitness să consulți un specialist care te poate ajuta să te alimentezi corespunzător, în raport cu efortul fizic, scrie eatthis.com.
Te antrenezi în exces
Antrenamentele serioase și consecvente sunt cheia succesului. Cu toate acestea, trebuie să știi când să te oprești la timp. Antrenamentele în exces îți vor oferi chiar efectul opus față de cel așteptat. Cercetările au anunțat faptul că nivelul redus de glicogen muscular și slăbiciune sunt asociate cu antrenamentul în exces.
În plus, oboseala prelungită, calitatea slabă a somnului, energia scăzută, durerile musculare persistente și schimbările de dispoziție sunt simptome comune ale suprasolicitării. Descoperă ce se petrece în corpul tău dacă te antrenezi în fiecare zi.
Nu ai un somn de calitate
Sportivii de performanță atrag atenția asupra unor obiceiuri din cauza cărora pierzi masă musculară, printre care și calitatea somnului. Somnul este cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când vrei să te antrenezi.
Prioritare, pentru a-ți atinge obiectivele este să oferi organismului tău odihnă. Mușchii tăi se repară și cresc în timp ce dormi, iar somnul reglează practic toate funcțiile corpului tău, scrie aaptiv.com.
Faci prea mult cardio
Dacă ai sesizat faptul că pierzi din masa musculară, posibil să fie din cauza unui antrenament prea solicitant de cardio. În timp ce exercițiile cardio regulate sunt extrem de benefice pentru tine, dacă exagerezi, vei pierde din masă musculară. Este esențial să te asiguri că organismul tău este alimentat corespunzător înainte de antrenamentele cardio. De asemenea, este foarte important să găsești un echilibru bun între exercițiile de forță și cele cardio.