Conservate astfel, păstăile de fasole verde își păstrează gustul, dar și proprietățile. Bineînțeles că poți pune și câteva pachete cu fasole verde și la congelator, dacă ai spațiu. Atât fasolea verde conservată în saramură, cât și cea congelată pot fi folosite la salate, tocănițe, supe sau diferite aperitive.
Te poți bucura și în sezonul rece, de mult îndrăgita rețetă de fasole verde cu usturoi. Nu ai de făcut decât să încălzești conținutul unui borcan cu fasole verde conservată până la punctul de fierbere. Apoi scurgi păstăile și le amesteci cu mujdeiul de usturoi. Puțină verdeață proaspătă presărată deasupra va aduce un plus de prospețime preparatului.
Iar dacă optezi și pentru câteva pachete de fasole verde pentru congelator, poate îți este de ajutor articolul nostru despre cum se congelează fasolea verde. Mai jos, îți oferim lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru conservarea păstăilor de fasole verde.
Fasole verde la borcan pentru iarnă – Ingrediente
- 3 kg de fasole verde, păstăi
- 30 gr de sare neiodată
- 3 litri de apă
- lujeri de mărar pentru aromă (opțional).
Rețetă de fasole verde conservată pentru iarnă – Mod de preparare
În primul rând, asigură-te că ai în cămară sare neiodată, pentru murături. Aceasta este cea mai recomandată pentru conservarea legumelor.
Alege păstăi de fasole verde din cele mai crude. Acestea se conservă mai rapid și se vor menține fragede pe tot parcursul păstrării conservelor. Păstăile mai mature devin mai tari pe perioada conservării.
Începe prin a rupe vârfurile ascuțite ale păstăilor de fasole. Spală bine păstăile de fasole în 2-3 ape reci.
Pune o oală cu 5 litri de apă pe flacăra de la aragaz sau pe plita electrică. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă sarea. Amestecă intens până când aceasta se topește, apoi adaugă păstăile de fasole verde. Ideal ar fi să adaugi toate păstăile odată și nu în mai multe etape. Astfel se vor opări în același timp, iar saramura nu se va închide la culoare.
Lasă păstăile de fasole să se opărească pentru maxim 15 minute, însă depinde și de cât de fragede sunt. Verifică pe parcurs dacă sunt pătrunse. Nu trebuie opărite în exces. Trebuie să rămână ușor crocante pentru că se vor mai înmuia în timp ce se răcesc în borcane.
Cu o spumieră, transferă păstăile de fasole într-o sită, la scurs.
Vezi mai multe imagini cu pașii de preparare ai conservei de fasole verde în GALERIA FOTO!
Cum pui fasole verde la borcan pentru iarnă
Scurge printr-o sită deasă și saramura, să rămână limpede. Lasă păstăile de fasole să se tempereze câteva minute. Pune-le în borcanele sterilizate și îndeasă-le bine să încapă cât mai multe. Vezi aici și câteva metode pentru sterilizarea borcanelor.
Toarnă saramura fierbinte peste păstăile de fasole din borcane. Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare.
Așază imediat o pătură peste borcane. Lasă-le să se răcească lent pentru o conservare perfectă.
Poți adăuga și lujeri de mărar cu flori peste fasole verde la borcan pentru iarnă, înainte de a turna saramura. Aceștia vor da savoare păstăilor conservate.
În speranța că îți va fi utilă rețeta de conservare a păstăilor de fasole verde, îți dorim spor la preparat și poftă bună mai târziu, la savurat!