Mușchiulețul de porc are cea mai fragedă carne și este potrivit pentru orice tip de friptură: la cuptor, la tigaie sau pe grătar. Carnea se pătrunde într-un timp scurt, este gustoasă și are o textură foarte atrăgătoare. Mușchiulețul de porc se mai poate prepara și umplut sau glazurat cu muștar, sos barbeque și alte sosuri delicioase.
Descoperă și o rețetă de friptură de porc cu bere, preparată la cuptor. Iar în continuare îți oferim rețeta completă, pentru prepararea mușchiulețului împletit de porc.
Friptură din mușchiuleț de porc împletit -Ingrediente
- 2 buc. mușchiuleț de porc
- 100 ml de vin roșu
- 100 ml de vin roze
- 100 ml de vin alb
- 1 sfeclă roșie
- sare și piper după gust
- puțină boia de ardei dulce
- 1 lingură cu muștar boabe
- 3-4 căței de usturoi
- 100 ml de ulei
- 1 lingură de miere
- sucul de la o lămâie.
Rețetă de friptură din mușchiuleț de porc – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea fripturii constă în pregătirea mușchiuleților de porc. Aceștia necesită curățare de grăsime și de pielițele protectoare. Apoi, pregătești un amestec de condimente și ulei, cu care vei unge bucățile de carne. După această etapă, carnea se lasă la marinat, la rece, timp de 1-2 ore, pentru a pătrunde bine aromele condimentelor în ea.
Descoperă și un articol cu sfaturi despre cum să marinezi carnea de porc, pentru un gust delicios și un plus de frăgezire.
Cum prepari friptură din mușchiuleț de porc împletit
După ce ai curățat mușchiuleții, secționează-i în jumătăți. Apoi, cu vârful unui cuțit ascuțit, crestează fiecare jumătate de mușchiuleț în câte trei fâșii longitudinale. Lasă capătul mai gros al bucăților de carne nesecționat.