Reclamă

Fructe pe care e indicat să le consumi pentru mai multă energie. Ele te vor ajuta să rezolvi toate sarcinile zilei

Fructele sunt o sursă extraordinară pentru un stimul de energie. A te simți cu un nivel de energie scăzut e un lucru destul de comun, însă anumite fructe pot furniza organismului o energie de lungă durată. Află de la nutriționiști principalele fructe pe care e indicat să le consumi pentru mai multă energie.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 5 ianuarie 2024, 7:14

Nutriționiștii îți vin de ajutor cu câteva sfaturi utile pe care e indicat să le urmezi dacă vrei să ai mai multă energie pe parcursul zilei. Fructele sunt bogate în zahăr și îți pot oferi rapid un boost de energie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe pe care e indicat să le consumi pentru mai multă energie

O dietă sănătoasă și bogată în nutrienți ar trebui să includă fructe și legume. Fructele pot fi o gustare rapidă și sănătoasă. Acestea te pot ajuta să-ți reglezi apetitul, dar și nivelul de zahăr din sânge.

Mere

Sunt delicioase, nutritive și versatile. Sunt bogate în fibre, ceea ce ajută la digestia lentă a zaharurilor naturale pentru o energie susținută.

Un măr mediu (aproximativ 200 de grame) oferă 95 de calorii și 4 grame de fibre. Dacă dorești o gustare interesantă, poți opta pentru câteva felii de măr cu unt de arahide, relatează Eatingwell.

Reclamă

Portocale

Reprezintă un tezaur de vitamina C, care întărește sistemul imunitar și reduce stresul oxidativ, ajutând la prevenția oboselii. Deși deficiența de vitamina C este rară, persoanele care se confruntă cu ea pot avea stări progresive de slăbiciune și oboseală.

Pentru cele care se confruntă cu un deficit de fier, această vitamină solubilă în apă crește gradul de absorbție a fierului, ajutând la reducerea simptomelor asociate cu acesta cum ar fi oboseala.

Reclamă

A mânca o portocală între mese poate fi un aport de energie rapidă, căci o portocală medie conține 73 de calorii, 3 grame de fibre și 78% din cantitatea zilnică recomandată de vitamina C.

Banane

Sunt surse excelente de energie. O analiză din 2020 publicată în Food Reviews International nota că două banane pot furniza energie timp de 90 de minute.

Bananele sunt în egală măsură o excelentă sursă de potasiu, un nutrient esențial pentru menținerea optimă a funcției organismului. O banană medie furnizează 105 calorii și 3 grame de fibre pentru un nivel constant de energie.

Avocado

Sunt un alt fruct bogat în fibre care poate preveni oscilațiile zahărului din sânge, care pot antrena căderi de energie. În plus, fructul de avocado este bogat în grăsimi sănătoase, care nu numai că îți procură foarte multă energie, dar generează și o stare de bine.

O ceașcă de avocado feliat conține 234 de calorii, 10 grame de fibre și 17 grame de grăsimi nesaturate.

Piersici

Sunt dulci și revigorante, perfecte pentru o porție de energie. O piersică conține 69 de calorii și 2 grame de fibre.

Piersicile sunt și o sursă extraordinară de nutrienți esențiali, ca potasiu și vitaminele A și C, care te ajută să te simți în formă maximă. În diminețile ocupate, poți încerca la micul dejun un toast cu fistic și piersică.

Prune

Prunele sunt renumite pentru efectele lor laxative, însă plusează și la capitolul rezervor de energie. Două prune furnizează organismului 69 de calorii și 2 grame de fibre.

Goji

Fructele goji sunt dulci și acidulate. Aceste mici fructe abundă în antioxidanți, ajutând la prevenirea oboselii. 5 linguri de fructe de goji uscate oferă 98 de calorii, 4 grame de proteine și aproape 4 grame de fibre.

Compun o alegere perfectă pentru o sursă energizantă de durată. Le poți lua cu tine ca gustare la muncă sau după sală.

Însă un aspect care necesită vigilență în cazul goji este interacțiunea cu anumite medicamente cum ar fi warfarina, arată un studiu din 2022 apărut în Antioxidants.

Mizează pe fructe bogate în fibre și antioxidanți

Deși toate alimentele furnizează energie, compoziția lor nutrițională variază semnificativ. Dacă ești interesată de niveluri susținute de energie, fructele bogate în fibre și antioxidanți, ca bananele, merele, prunele și goji, sunt alegerea perfectă. În plus, a le consuma cu regularitate și a le incorpora în mese echilibrate îi oferă organismului tău o energie continuă, de durată, spun cei de la Delish.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×