Dacă te simți copleșită de stresul de la birou sau lumea ta interioară se prăbușește, dacă ai stări de tristețe sau depresie, ar putea fi nevoie să adaugi un fruct de kiwi în dieta ta zilnică pentru a te simți mai bine. Potrivit unui studiu realizat de British Journal of Nutrition, citat de Hellomagazine, acest fruct poate îmbunătăți starea ta psihică în numai 4 zile.
Fructul minune care te poate scăpa de depresie în doar 4 zile
Un grup de cercetători de la Universitatea din Otago a studiat efectele vitaminei C din kiwi și proprietățile sale care ridică moralul. Pentru acest studiu, au fost selectați 155 de adulți cu niveluri scăzute de vitamina C în organism. Timp de 8 săptămâni, participanții au fost împărțiți în 3 grupe. Primului grup i-a fost administrat un supliment de 250 de miligrame de vitamina C zilnic. Al doilea grup a fost de tip placebo, iar un alt grup a mâncat două kiwi pe zi.
Concluziile studiului sunt uimitoare. Grupul care a consumat acest fruct a indicat o creștere semnificativă a vitalității și dispoziției sufletești, pe o durată de 14-16 zile și un vârf în ziua 14. Grupul care a primit numai suplimente cu vitamina C a arătat o creștere infimă a stării de spirit, până în ziua 12.
Kiwi conține vitamina C, un boost pentru starea de spirit
Fructele de kiwi au un conținut bogat de vitamina C, aproape de 3 ori mai mare decât portocalele și căpșunile. După cum se știe, vitamina C are un efect dovedit de dinamizare a stării de spirit. Multe studii au confirmat că un consum de vitamina C sub forma fructelor și a suplimentelor poate îmbunătăți vizibil vitalitatea și starea emoțională.
Potrivit co-autorului studiului citat, profesorul Tamlin Conner, consumul de kiwi este o metodă accesibilă de a-ți îmbunătăți starea de bine cu numai câteva schimbări în stilul de viață. În viziunea lui Conner, care predă psihologia la Universitatea din Otago, micile schimbări în dieta lor, cum ar fi adăugarea de kiwi, ar putea face o diferență în modul în care se simt în fiecare zi.
Cercetătorii au mai remarcat beneficiile alegerii unor surse autentice de nutrienți cum sunt fructele, comparativ cu suplimentele.