Fursecurile sunt fragede și aromate și au aspect frumos, datorită decupajului de deasupra, pe unde se observă umplutura. Sunt asemănătoare cu mini tartele, denumirea fiind dată după celebra tartă Linzer, apărută în orașul austriac Linz. Fursecurile sunt speciale și datorită aluatului foarte fraged, ce are în compoziție și făină de migdale.
Îți oferim mai jos rețeta acestora, pentru a le prepara și tu de sărbători sau cu ocazia unor evenimente speciale din viața ta.
Fursecuri Linzer – Ingrediente
- 2 gălbenușuri de ouă medii
- 250 gr de unt cu peste 80% grăsime
- 150 gr de zahăr
- 100 gr de făină de migdale sau măcinate fin
- 250 gr de făină albă de grâu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- vanilie
- gem de fructe acrișor
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta fursecurilor Linzer – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru aluatul de fursecuri. Scoate untul din frigider, pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei pentru 15-20 de minute. Macină zahărul pentru a-l transforma în pudră. Dacă nu ai făină de migdale, macină migdalele foarte fin. Trece făina prin sită. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe procesul de preparare a aluatului.
Cum prepari aluatul fraged pentru fursecuri Linzer
Peste untul moale din bol, adaugă zahărul pudră. Amestecă cele două ingrediente cu ajutorul unui mixer sau al unui tel, până când obții o compoziție cremoasă. Adaugă cele două gălbenușuri și omogenizează compoziția.
Adaugă un praf de sare și vanilia. Poți adăuga 2-3 plicuri de zahăr vanilat sau extract de vanilie. Apoi, adaugă treptat făina de migdale și făina de grâu. Vezi aici cum se prepară și rețeta de fursecuri Amaretti, acele fursecuri italienești din migdale măcinate.
Frământă aluatul doar până când este bine omogenizat. Împarte-l în două părți egale și dă-le formă sferică. Acoperă-le cu folie de prospețime și pune-le la rece pentru 2-3 ore.
Cum formezi și coci fursecuri Linzer
Scoate prima parte de aluat de la rece. Presară puțină făină pe masa de lucru și întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Cu forme speciale pentru fursecuri, unele întregi, altele cu mijlocul decupat, decupează aluatul.
Așază formele de fursecuri în tăvi, pe hârtie de copt. Coace fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius sau până când se rumenesc ușor pe margini. Nu exagera cu timpul de coacere pentru a nu se arde sau a nu deveni brune. Vei obține aproximativ 60 de fursecuri simple, iar după umplere vei avea 30 de fursecuri Linzer.
Lasă fursecurile să se răcească, apoi grupează-le câte două: un fursec întreg și unul cu decupaj la mijloc.
Cu o linguriță întinde gem pe fursecurile întregi și așază-le pe cele cu decupaje peste gem. Presează-le ușor pentru a se lipi bine.
Decorează-le cu zahăr pudră și depozitează-le în cutii metalice cu capace sau în cutii de carton. Se vor frăgezi din ce în ce mai mult de la o zi la alta. Le poți păstra la loc răcoros până la 2-3 săptămâni.
Și tot din categoria fursecurilor preparate pentru sărbătorile de iarnă, îți recomandăm să încerci și rețeta de fursecuri cu ciocolată sau Chocolate Crinkles.