Crusta crocantă și frumos rumenită la exterior se combină perfect cu umplutura de ciuperci, bogată și aromată. Poți opta pentru ciupercile preferate sau poți folosi o combinație din mai multe tipuri de ciuperci, pentru gusturi variate.
Cele mai populare și mai la îndemână rămân ciupercile champignon. Acestea au și avantajul că se gătesc într-un timp mai scurt.
Pe lângă acestea, ciupercile champignon sunt apreciate și pentru beneficiile lor nutriționale. Deși nu sunt la fel de bogate în proteine ca sursele animale, ele conțin proteine de înaltă calitate. Acest aspect le face utile mai ales pentru cei care urmează o dietă vegetariană sau vegană.
Sunt surse excelente de vitamine precum vitamina B2 (riboflavină) și B3 (niacină), dar și vitamina D. Ciupercile conțin și minerale, precum seleniu, cupru și potasiu.
Descoperă și o rețetă de pizza cu ciuperci și ardei, simplă, delicioasă și de post. Mai jos, poți urmări rețeta plăcintei cu ciuperci, detaliată pas cu pas.
Plăcintă cu ciuperci – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestei plăcinte de câteva ingrediente simple pentru aluat și de alte câteva ingrediente pentru umplutură, după cum poți constata mai jos.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 125 g unt rece
- 1 ou
- 3-4 linguri de apă rece
- un praf de sare
- 1 ou pentru uns.