Fursecurile sunt deserturile devenite tradiționale pentru sărbătorile de iarnă. Le poți prepara alături de întreaga familie, pornind cu toții într-o călătorie delicioasă spre sărbători. Rețetele sunt simple și ușor de preparat. Modelarea fursecurilor sub diferite forme te va purta într-o aventură culinară de neuitat. Ai nevoie de forme speciale de decupat aluatul, pe care le găsești cu ușurință în magazinele de specialitate.
Dacă îți lipsesc aceste forme speciale, le poți desena pe cartoane, apoi le decupezi. Le așezi deasupra foilor de aluat și cu un cuțit, secționezi aluatul urmând formele lor. Cât despre umplutura fursecurilor, nu faci altceva decât să desfaci borcanul cu gemul preferat și îl întinzi în strat uniform între fursecuri. Pe lângă aceste fursecuri tematice, mai poți prepara și diferite rețete de turtă dulce, dar și cornulețe umplute cu gem. Îți oferim mai jos rețeta detaliată pentru fursecurile sub formă de steluțe, umplute cu gem.
Fursecuri steluțe umplute cu gem – Ingrediente
- 1 ou de mărime medie
- 200 gr de unt cu 82% grăsime
- 125 gr de zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 300 gr de făină
- un praf de sare
- 450 gr gem de zmeură + 1 linguriță de amidon alimentar
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta fursecurilor sub formă de steluțe – Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să îl urmezi, înainte de a frământa aluatul, este acela de a aduce toate ingredientele pe masa de lucru și a le lăsa să se relaxeze 20-30 de minute la temperatura camerei.
Între timp, poți pregăti ustensilele cu care lucrezi și tava în care vei coace fursecurile. Optează pentru cea mai mare tavă a cuptorului și pune hârtie de copt în ea.
Cum prepari fursecuri steluțe umplute cu gem
Pune untul moale și zahărul pudră într-un bol ți amestecă-le bine cu mixerul, până când rezultă o compoziție cremoasă. Încorporează oul în compoziția de unt. Trece făina prin sită deasupra compoziției și încorporeaz-o în compoziție. Adaugă și puțină sare, apoi frământă aluatul atât cât să devină compact.
Aluatul obținut va avea textura ușor moale, dar nu trebuie să te sperii. După ce îl vei ține o perioadă de timp la rece va fi potrivit pentru modelarea fursecurilor. Dă formă sferică aluatului, împachetează-l într-o folie alimentară și pune-l la frigider pentru aproximativ o oră.
Înainte de a scoate aluatul de la rece pentru a forma fursecurile, presară făină pe masa de lucru și pornește și cuptorul la 175 de grade Celsius.
Despachetează aluatul pe masă și cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde-l în 2-3 foi cu grosimea de 3-4 mm. Decupează fursecurile sub formă de steluțe, cu forma specială sau folosind decupajul desenat pe carton.
Decupează și mijlocul de la jumătate din fursecuri și așază fursecurile în tava pregătită, la mici distanțe unele față de altele.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 175 de grade Celsius. Lasă-le la răcit și întinde câte o linguriță de gem peste cele nedecupate la mijloc. Presară puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie peste cele decupate, apoi așază-le peste fursecurile glazurate cu gem, formând steluțele spectaculoase.
Așază delicioasele fursecuri steluțe umplute cu gem pe platouri de servire, alături de alte fursecuri festive. pentru același platou cu fursecuri festive mai poți prepara și rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie.