Având un conținut bogat în fibre, vitamina B, dar si în carbohidrați care conferă sațietate, rețetele cu paste fusilli pot fi alegerea ideală pentru o masă hrănitoare.
Pastele fusilli sunt originare din partea centrală și de nord a Italiei. Denumirea lor provine de la la fusul cu care bunicile înfășurau firele de lână toarse manual (“fuso” in italiană).
Poți opta pentru orice tip de paste, însă pastele fusilli vor da un aspect mai plăcut preparatului. Sunt paste care, prin aspectul lor spiralat, pun în valoare și restul ingredientelor care compun preparatul.
Urmărește în continuare lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de fusilli cu mazăre și somon.
Rețetă de paste fusilli – Ingrediente
- 400 gr paste fusilli
- 200 gr somon file
- 30 ml ulei de măsline
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- 100 gr mazăre congelată
- 125 ml smântână dulce
- sare și piper
- câteva frunze mici de busuioc
- 100 gr parmesan răzuit
- sare și piper, după gust
- sucul de la ½ lămâie
- salată rucola (pentru decor)
Rețeta de fusilli cu somon și mazăre – Mod de preparare
Pune o oală cu 2 litri de apă la fiert. Lasă apa să atingă punctul de fierbere și adaugă o linguriță de sare. Amestecă pentru a se dizolva sarea și lasă din nou apa să atingă punctul de fierbere. Adaugă pastele fusilli și fierbe-le pentru 3-5 minute sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
În altă oală, pe foc, pune 500 mililitri de apă și las-o să atingă punctul de fierbere. Adaugă ¼ linguriță de sare, amestecă, iar când apa atinge din nou punctul de fierbere, adaugă mazărea congelată. Las-o să fiarbă 4-5 minute. Scurge mazărea de apa fierbinte și transfer-o în alt vas cu apă foarte rece. Trebuie să recurgi la acest procedeu pentru a opri procesul termic și pentru ca boabele de mazăre să nu își diminueze culoarea verde. În plus, boabele de mazăre se păstrează crocante și nu se strivesc.
Acum te ocupi de pregătirea somonului. Condimentează somonul cu sare și piper și frige-l într-o tigaie unsă cu puțin ulei de măsline, pentru aproximativ câte 2-3 minute pe fiecare parte, la foc mediu. Scoate bucățile de somon fripte pe o farfurie și stropește-le cu puțin suc de lămâie, proaspăt stors.
Când ai toate aceste ingrediente pregătite, ia o tigaie încăpătoare și pune-o la foc, împreună cu untul. Adaugă frunzele de busuioc și pastele în ea, toarnă și smântâna dulce peste ele și lasă-le 2-3 minute să absoarbă lichidul și să devină cremoase.
Adaugă mazărea și somonul tăiat în bucăți mici și amestecă-le ușor cu pastele. Stinge focul și poți servi delicioasele fusilli cu somon și mazăre presărate cu parmezan răzuit pentru un plus de gust. Adaugă și câteva frunze de rucola pentru un plus de prospețime.
Pe cât de simplă și rapidă este rețeta de fusilli cu somon și mazăre, pe atât de gustoasă și perfectă pentru una dintre mesele principale ale zilei!
Spor și poftă bună!