Dacă vara preferăm rețete de mâncăruri mai simple și mai zemoase, pentru a ne hidrata, în sezonul rece le preferăm pe cele consistente și mai hrănitoare. Dieta optimă de iarna trebuie să includă alimente cu un conținut ridicat de vitamine, minerale si antioxidanți. Acestea ajută la întărirea sistemului imunitar în timpul sezonului rece.
Dina această categorie de rețete face parte și ghiveciul de legume cu orez. Legumele aduc organismului aportul de vitamine și minerale, iar orezul asigură sățietate. Tot din aceeași categorie de mâncăruri, mai poți încerca și o rețetă de cușcuș cu legume la cuptor.
Urmărește în continuare rețeta ghiveciului de legume, pentru a o prepara și tu, profitând de multitudinea legumelor disponibile pe piață.
Ghiveci de legume cu orez – Ingrediente
Rețeta poate fi preparată în două moduri: fie prepari separat legumele și separat orezul, fie le prepari împreună. Noi îți oferim varianta rețetei cu prepararea separată a celor două elemente.
Ingrediente pentru ghiveciul de legume:
- 1 dovlecel verde
- 1 vânătă
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei gras, portocaliu
- 1 ceapă galbenă
- 1 ceapă roșie
- 3 căței de usturoi
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de pătrunjel
- sare și piper după gust
- 1 crenguță de cimbru
- 150 ml de ulei
- 3 litri de apă
- frunze de busuioc pentru decor.
Ingrediente pentru prepararea orezului:
- 250 gr orez
- 750 ml apă
- sare și piper după gust
- 1 lingură de ulei sau una de unt.