Din acest motiv, specialiștii vin în ajutorul tău și te sfătuiesc ce să nu mai faci pentru a te bucura mai mult timp de o mașina de spălat care să funcționeze le capacitatea optimă. Chiar dacă problemele cauzate de aceste obiceiuri par minore și crezi că le vei rezolva rapid, pe termen lung nu este deloc recomandat să le mai faci.
Greșeli frecvente care strică mașina de spălat
Chiar dacă poate nu ai dat atenție acestor obiceiuri, ele pot să îți încarce inclusiv factura la energie electrică. Durata de viață a unei mașini de spălat și a unui uscător obișnuit este de aproximativ 10 ani. Dacă sunt întreținute și reparate corespunzător, fiecare dintre ele ar putea avea o durată de viață de 15 ani, scrie Appliance Doctor Inc.
Cu toate acestea, neatenția te poate costa destul de mult și riști să rămâi fără mașina de spălat. Deși poate practici involuntar aceste obiceiuri, este recomandat să le conștientizezi și să știi cum poți renunța la ele. În plus, la fel de importantă este și curățarea mașinii de spălat.
Setezi mașina de spălat la aceeași temperatură de fiecare dată
Prima de pe lista cu greșeli frecvente care strică mașina de spălat este folosirea aceleiași temperaturii a apei de fiecare dată. Specialiștii susțin că trebuie să fii mult mai atentă, căci fiecare tip de țesătură are nevoi speciale. Așadar, setarea temperaturii depinde exclusiv de tipul de material pe care îl speli.
Ca regulă generală, prosoapele și lenjeria de pat ar trebui să fie spălate la temperatură mare. În timp ce țesăturile precum bumbacul și lâna trebuie spălate la temperaturi mai scăzute pentru a-și proteja forma.
Folosești prea mult detergent
Utilizarea excesivă a detergentului este una dintre cele mai frecvente greșeli de spălare a rufelor. Totuși, făcând acest lucru nu vă face hainele mai curate, ci doar creează probleme. Folosirea unei cantități prea mari de detergent poate duce la apariția unor urme de reziduuri pe hainele tale. Acestea se lipesc de țesătură și pot atrage murdărie, scrie Express.uk.
Nu golești buzunarele
Obiectele metalice, cum ar fi monedele, cheile și șuruburile, pot deteriora tamburul interior și cuva mașinii de spălat. Guma de mestecat, șervețelele și banii pot înfundă, de asemenea, conducta de scurgere. Oricare dintre acestea pot afecta buna funcționare a mașinii, ba chiar mai mult, o pot strica definitiv.
De aceea, specialiștii recomandă o mai mare atenție atunci când vine vorba de verificarea buzunarelor înainte de a băga hainele la spălat.
Supraîncarci mașina de spălat
Printre greșeli frecvente care strică mașina de spălat se regăsește și suprasolicitarea ei. Este destul de tentant să încarci mai multe rufe decât ar trebui pentru că ai impresia că vei scăpa mai repede de coșul cu haine murdare. Realitatea este, de fapt, alta. Cu cât sunt mai multe haine în interiorul mașinii, cu atât este mai puțin probabil ca detergentul de rufe să circule în jurul acestora.