Șnițelele de pui sunt unul dintre cele mai populare preparate de pe mesele gospodinelor din întreaga țară. Sunt perfecte alături de o garnitură cu cartofi sau de o salată de vară. Șnițelele se pot prepara din carne de pui, vită sau porc, însă cele mai delicioase sunt cele de pui.
Ingredientul secret care face șnițelele de pui crocante și gustoase
Șnițelele de pui au un loc special în inimile oricăror persoane. Acestea sunt sățioase și foarte gustoase. Pentru a le face mai crocante la exterior, dar la fel de suculente în interior, atunci trebuie să folosești un ingredient special și să înlocuiești făina din compoziție.
Pentru a avea parte de cele mai bune șnitele de pui, atunci trebuie să fii atentă la indicațiile bucătarilor specialiști. Aceștia spun că trebuie să schimbi puțin rețeta clasică și să o adaptezi pentru a obține cele mai gustoase șnițele.
Rețeta clasică presupune o combinație simplă de făină, ou și pesmet, prin care carnea este trecută înainte de procesul de prăjire. Rezultatul este unul garantat, însă poți duce această rețetă la următorul nivel. Ingredientul secret care face șnițelele de pui crocante și gustoase este reprezentat de griș.
Tot ce trebuie să faci este să înlocuiești făina cu grișul de grâu, iar șnițelele tale vor fi mult mai crocante la exterior, dar suficient de suculente la interior. Dacă îți dorești ca șnițelele tale să fie și mai crocante, atunci poți să folosești în loc de făină și griș câțiva fulgi de porumb murunțiți.
Fulgii de porumb trebuie mărunțiți foarte bine pentru a obține textura potrivită pentru șnițelele tale de pui. În continuare te invităm să descoperi și rețeta și modul de pregătire a celor mai bune șnițele de pui.
Cum prepari șnițelele de pui
Pentru pregătirea șnițelelor de pui vei avea nevoie de câteva ingrediente simple:
- 1 kg de piept de pi dezosat
- sare
- piper
- ulei de prăjit
- 3 ouă medii
- 150 gr de făină
- 150 gr de griș din făină de grâu
Porționează pieptul de pui în felii subțiri cu ajutorul unui cuțit, iar mai apoi începe să e aplatizezi cu un instrument special. Poți să folosești ciocanul de șnițele pentru a avea cele mai bune rezultate. Carnea de pui nu trebuie bătută foarte tare, ci apăsată ușor.
După ce ai porționat și ai aplatizat carnea, o poți lăsa la rece timp de 30 de minute. În tot acest timp te vei ocupa de celelalte ingrediente. Într-un bol amestecă ouăle cu un praf de sare și puțin piper. Bate ingredientele până ce se omogenizează foarte bine. La final poți adăuga o linguriță de fină pentru mai multă consistență.
Pune grișul de grâu într-un bol și lasă-l acolo până ce începi procesul de pregătire al delicioaselor șnițele. Pune uleiul în tigaie și lasă-l la încins. Scoate feliile de piept de pui de la rece și apoi le poți trece prin griș, apo prin compoziția de ou și mai apoi le poți pune în tigaie.
Procedează la fel și cu restul feliilor de piept de pui până ce termini compoziția. La final le poți servi alături de o porție de cartofi sau de o salată de vară.