Nu sunt necesare multe ingrediente și nu trebuie să aloci nici prea mult timp pentru modul de preparare. Pieptul de pui este deseori folosit pentru preparate.
Este accesibil, este fraged și se poate prepara în diferite moduri. Rețetele de șnițele sunt cele mai apreciate atât de adulți cât și de copii. Dacă nu le-ai încercat până acum, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru rețeta clasică.
Șnițele din piept de pui pane – Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- 3 ouă medii
- 150 gr făină
- ulei pentru prăjit
- 150 gr pesmet, opțional
Rețetă de șnițele din piept de pui pane – Mod de preparare
Chiar dacă modul de preparare nu este laborios, o atenție deosebită trebuie să acorzi la porționarea pieptului de pui și aplatizarea porțiilor.
Cum se pregătește pieptul de pui pentru șnițele
Dacă ai achiziționat piept de pui întreg, îl vei porționa în felii subțiri, cu ajutorul unui cuțit cu lamă subțire. Pentru a ieși fragede șnițelele este necesar să aplatizezi ușor feliile din piept de pui. Pentru acest pas, poți folosi ciocanul de șnițele pe care îl presezi ușor deasupra cărnii.
Atenție! Carnea de pui nu se bate cu ciocanul de șnițele ci doar se apasă ușor cu acesta peste carne. Carnea de vită și carnea de porc au textura mai fibroasă și necesită mai multă frăgezire.
Dacă nu dispui de un ciocan de șnițele poți folosi o tavă de cuptor, sau o cratiță. Așezi peste feliile de carne hârtie de copt și le presezi ușor cu tava, sau cu o cratiță.
După ce ai porționat și aplatizat carnea, presari sare și piper peste ea și o lași la odihnit 30 de minute, la rece. Între timp, te ocupi de restul ingredientelor.
Amesteci ouăle cu un praf de sare și unul de piper, până la omogenizare. Adaugi și o lingură de făină, pentru consistență. Pui restul de făină într-un bol, iar în alt bol, pui pesmet, dacă dorești o crustă mai crocantă pentru șnițele. Indicat ar fi să încerci și varianta simplă, clasică, doar cu făină, dar și varianta cu pesmet. Vei afla astfel care va fi varianta preferată.
Cum prepari șnițele din piept de pui pane
Pune o tigaie încăpătoare cu ulei la foc mediu. Pune ulei atât cât să acoperi bine baza tigăii. Scoate pieptul de pui de la rece. Ia câte o felie de carne și trece-o prin făină pe ambele părți. Apoi o treci prin compoziția de ouă cu făină și o așezi în tigaia încinsă. Procedezi la fel cu următoarele felii de carne, până acoperi cu ele baza tigăii. Le lași să se rumenească bine pe prima parte, apoi le întorci și le rumenești și pe a doua parte. Scoți șnițelele pe prosoape de hârtie absorbante și le lași să se răcească.
Dacă optezi pentru varianta de șnițele cu pesmet, după ce glazurezi feliile de carne cu compoziția de ouă, le treci prin pesmet pe ambele părți. Le rumenești în uleiul încins ca și la prima variantă.
Diferența dintre cele două variante este aceea că sunt mai crocante la exterior.
Dacă ți-am stârnit pofta cu preparate din carne de pui îți mai recomandăm o rețetă de tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii.
Spor și poftă bună!