Sfaturile despre pierderea în greutate nu lipsesc din mediul online. Miturile despre ceea ce funcționează și ce nu te pot induce rapid în eroare.acest lucru poate duce la frustrări atunci când rezultatele întârzie să apară.
Mituri despre slăbit
Miturile despre slăbit te pot face să simți că progresul tău nu este vizibil și că stagnezi atunci când vine vorba de obiectivele pe care ți le-ai setat. Pentru a putea face o schimbare, specialiștii au demontat câteva dintre miturile populare despre procesul de slăbire.
Toate caloriile sunt egale
Este adevărat că este important să te afli în deficit caloric dacă îți dorești să slăbești. Totuși, numărul caloriilor nu este „egal”.
De exemplu, a consuma 300 de calorii din prăjituri nu este același lucru cu a mânca 200 de calorii din legume și proteine slabe.
Alimentele bogate în fibre, proteine și grăsimi sănătoase nu numai că te ajută să te simți sătulă mai mult timp, ci oferă și nutrienții de care corpul tău are nevoie.
Acești nutrienți sățioși te pot ajuta să stabilizezi zahărul din sânge, care pot susține metabolismul și pot crește nivelul de energie. Pentru pierderea durabilă în greutate, cel mai bine este să te concentrezi pe o restricție calorică sănătoasă.
Carbohidrații îngrașă
Idee că trebuie să reduci drastic carbohidrații pentru a pierde în greutate este comună, dar nu adevărată. Nu toți carbohidrații provoacă în mod direct creșterea în greutate.
Unele cercetări arată că carbohidrații sunt unul dintre cele mai satisfăcătoare alimente de consumat. Adevărul este că cel mai important lucru ține de tipul de carbohidrați pe care îi consumi. Carbohidrații complecși îți conferă energie și te pot ajuta să stabilizezi nivelul de zahăr din sânge.
Nu poți mânca după ore 19
Ideea că mâncatul după ora 19 duce automat la creșterea în greutate este un alt mit comun. În realitate, creșterea în greutate este determinată de aportul caloric general și de consumul caloriilor pe timpul zilei, arată studiile.
Cu toate acestea, pentru multe persoane, a mânca mai târziu este adesea atunci când suntem cei mai obosiți, înfometați și stresați.
Deși mâncatul pe timp de noapte nue ste în mod inerent nesănătos, poate duce la alegeri mai puțin sănătoase.
Ai nevoie de disciplină pentru a pierde în greutate
Contrar credinței populare, pierderea în greutate nu se referă doar la voință. Mulți factori, inclusiv cei genetici, hormonii și chimia creierului, pot face dificilă pierderea în greutate, spun specialiștii.
Având în vedere popularitatea recentă a medicamentelor pentru slăbit, mulți oameni nu mai țin cont de disciplină și motivație. În loc să alegi o dietă exagerat de restrictivă, cel mai bine ar fi să te concentrezi pe un stil de viață sănătos.
Alimentele procesate sunt nesănătoase
Mulți oameni cred că alimentele procesate sunt pline cu ingrediente nesănătoase, dar acest lucru nu este întotdeauna cazul.
De fapt, fructele și legumele congelate sunt adesea congelate la maturitatea maximă, păstrându-și conținutul de nutrienți.