Cafeaua conține o mulțime de nutrienți benefici organismului nostru. O singură ceașcă de cafea poate să-ți ofere vitamina B, potasiu și magneziu. Nutineții aceștia pot contribui la asimilarea mult mai rapidă a altor vitamine din organism. În plus, cafeaua este bogată în antioxidanți.
Motivele pentru care o ceașcă de cafea ar putea să fie benefică pentru tine
Cafeaua poate avea o mulțime de beneficii pentru organism. Unul dintre efectele imediate ale consumului de cafea este boostul de energie.
O singură ceașcă de cafea îți poate îmbunătăți nivelul de energie și te poate ajuta să te simți mai bine. Oamenii obișnuiesc să bea cafea la muncă, de exemplu, dar și la întâlnirile cu prietenii.
Pe lângă întâlnirile sociale, cafeaua are o mulțime de alte beneficii pentru organismul tău. Pe termen lung, consumul unei cești de cafea pe zi ar putea să ajute la prevenirea unor boli cronice.
Poate să prevină bolile cardiovasculare
Consumul moderat de cafea te poate ajuta să reduci riscul de apariție a bolilor de inimă și a infarctului.
Studiile au arătat faptul că o ceașcă sau două de cafea pe zi te-ar putea ajuta să îmbunătățești sănătatea inimii.
Totodată, consumul de cafea a fost asociat cu un risc mai mic al apariției bolilor de inimă, scrie publicația Healthline.
Poate să prevină diabetul de tip 2
Cafeaua ar putea îmbunătăți abilitatea corpului de a asimila glucoza și ar pueta reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2.
Studiile au arătat fatul că persoanele care consump cafea în mod regulat pot să scadă riscul de apariție a acestei boli.
Poate să îmbunătățească sănătatea ficatului
Consumul de cafea poate să îmbunătățească sănătatea ficatului și poate să prevină bolile asociate acestui organ. Cafea decofeinizată poate fi, de asemenea, benefică pentru sănătatea ficatului tău, scrie publicația Medicalxpress.com.
Consumul de cafea poate să prevină apariția cancerului
Consumul de cafea ar putea reduce riscul de apariția anumitor tipuri de cancer. Studiile au arătat faptul că această băutură este bogată în antioxidanți.
Antioxidanții din cafea sunt benefici în lupta împotriva radicalilor liberi. Totodată, cafeaua te poate ajuta să-ți îmbunătățești sistemul imunitar și să lupți împotriva acestei boli.
Consumul de cafea poate să prevină bolile neurodegenerative
Cofeina este asociată cu un risc mai scăzut de dezvoltare a bolii Parkinson. Unele studii susțin că această băutură poate ajuta, de asemenea, în scăderea riscului de dezvoltare a bolii Alzheimer.
Nu în ultimul rând, consumul regulat de cafea te-ar putea ajuta în prevenirea demenței.Pentru a avea beneficii asupra sănătății, cafeaua trebuie consumată cu moderație, spun specialiștii.
Este esențial să evităm consumul de zahăr adăugat sau de lapte. Acestea pot reprezenta calorii în plus pe care le adăugăm ceștii noastre de cafea.
Specialiștii sunt de părere că nu ar trebui să consumi mai mult de 3 – 4 cești de cafea pe zi. Prea multă cafea ar putea duce la apariția tulburărilor de somn, la apariția anxietății și a neliniștii.