Miso este un fel de condiment tradițional japonez, creat pentru a da gust și consistență sosurilor. Este obținut prin fermentarea unor boabe de soia, de orez, orz și grâu, foarte atent selecționate. Are un gust preponderent sărat, dar și ușor dulce, cu aromă intensă de soia. În plus, este și foarte sănătos, având un conținut bogat în fibre, proteine, minerale și vitamine.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu această rețetă rapidă și gustoasă, pe bază de noodles și sos miso.
Noodles cu sos de roșii și miso – Ingrediente
- 250 gr noodles (paste chinezești)
- apă și sare pentru fiert
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 linguriță cu ulei de susan
- 3 căței de usturoi
- 1/2 linguriță fulgi de chilli sau 1 ardei iute, proaspăt
- 1/2 lingură cu suc de lămâie
- 250 gr sos de roșii
- 1 lingură cu sos miso
- câteva frunze de busuioc
- roșii cherry, pentru decor.
Rețeta de noodles cu sos de roșii și miso – Mod de preparare
Înainte de a pune pastele la fiert, pregătește toate ingredientele pentru sosul de roșii cu miso în care se vor răsfăța noodles. Atât sosul cât și pastele se prepară într-un timp foarte scurt, deci nu vei sta prea mult în bucătărie. Astfel de rețete sunt ideale pentru atunci când optezi să îți petreci mai mult timp cu cei dragi, dar și să savurați preparate delicioase și hrănitoare.
Și ce poate fi mai rapid de preparat decât o rețetă de paste, răsfățate în sosuri simple și savuroase?
Pune o oală cu multă apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adaugă o linguriță de sare. Amestecă până când sarea este diluată complet. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă pastele chinezești. Fierbe-le conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cum prepari sosul de roșii cu miso
Curăță usturoiul, clătește-l cu apă rece și taie-l în rondele. Pune o tigaie la încins pe flacăra aragazului și adaugă uleiul în ea. Lasă-l să se înfierbânte, apoi adaugă rondelele de usturoi. Amestecă-le bine în uleiul încins până când devin aurii și își degajă toată aroma în ulei. Îndepărtează-le cu o spumieră. Adaugă sosul miso, sosul de roșii și uleiul de susan. Amestecă bine totul și dacă sosul este prea consistent, diluează-l cu puțină apă de la paste.
Adaugă în sos și ardei iute tocat mărunt, sau fulgi de chilli uscați și sfărâmați. Nici frunzele de busuioc nu trebuie să lipsească. Vor da aromă plăcută sosului, dar și un plus de prospețime. potrivește gustul sosului cu suc de lămâie, apoi adaugă pastele noodles și amestecă-le bine să se întrepătrundă cu gustul delicios al sosului de roșii cu miso.
Nu îți mai rămâne decât să savurezi o porție de noodles cu sos de roșii și miso, asezonată cu frunze de busuioc și roșii cherry feliate. Spor la preparat și poftă bună la savurat!