Dacă nu deții o formă specială pentru prepararea fursecurilor, nu ezita să achiziționezi una. Poți opta pentru forma de copt electrică sau pentru una care se așază pe flacăra aragazului.
Acest tip de fursecuri au gustul nucilor umplute, cu care probabil te răsfățau mama sau bunica în copilărie. Chiar dacă sunt de post, îți garantăm că sunt delicioase și fragede.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în perioadele de post.
Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri – Ingrediente
Pentru prepararea acestor spectaculoase fursecuri, sunt necesare ingrediente pentru aluat fraged de post și pentru crema de nuci, cu care le vei umple.
Pentru aluat fraged de post:
- 550-600 gr de făină
- 250 ml de apă minerală
- 200 ml ulei
- 50 gr de zahăr
- 30 gr de zahăr vanilinat
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 linguriță cu oțet
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
Pentru cremă de biscuiți cu nuci și gem:
- 270 gr gem de caise
- 250 gr de biscuiți simpli de post
- 150 gr miez de nuca
- 250 ml de apă
- 20 gr pudră de cacao
- 75 gr de zahăr
- 1 linguriță cu esență de migdale
- marginile de la fursecuri
- 1 vârf de linguriță cu sare.
Fursecuri nuci de post și alte forme – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului fraged care necesită frământare, apoi un timp de relaxare și coacerea crustelor pentru fursecuri. Crema o vei prepara după ce coci toate crustele, pentru că vei folosi și marginile crustelor sau chiar crustele rupte.
Cum prepari aluat fraged pentru fursecuri de post
Într-un bol, amestecă uleiul cu apa minerală, apoi adaugă esența, zahărul și sarea. Amestecă din nou până la dizolvarea ingredientelor solide.
Stinge bicarbonatul de sodiu în oțet și adaugă-l în bol. Amestecă făina cu praful de copt și adaugă acest amestec peste lichidul din bol. Vei obține un aluat nu foarte ferm, ușor sfărâmicios, dar nelipicios. Acoperă aluatul cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit timp de 20-30 de minute.
După acest interval de timp, rupe din aluatul fraged de post bucăți micuțe, cât să acopere aproximativ 2/3 din orificiile formelor de copt crustele pentru fursecuri.
Așază forma de copt pe flacăra aragazului și coace crustele pentru 1-2 minute pe fiecare parte. După ce le-ai copt pe toate, sortează-le două câte două în funcție de formele obținute. Decupează marginile neuniforme cu o foarfecă de bucătărie.
Cum prepari crema pentru rețeta de nuci de post umplute și alte forme
Pune biscuiții într-un bol împreună cu marginile de la coji și cojile mai arse sau neuniforme. Sfărâmă-le bine cu un blender sau un robot de bucătărie. Macină și miezul de nucă, dar mai grosier.
Într-o crăticioară adaugă apa cu zahărul, un praf de sare și pudra de cacao. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă continuu, până când se topește zahărul. Adaugă esența de migdale și toarnă siropul rezultat peste amestecul de biscuiți cu resturi de aluat și nucă. Amestecă intens până la omogenizare, apoi lasă compoziția la răcit. După ce se răcește bine adaugă gemul de caise.
Omogenizează bine crema și umple crustele de fursecuri cu ea, apoi lipește-le câte două, în funcție de formele acestora. Trece-le prin zahărul pudră și depozitează-le în cutii de metal cu capac, sau de carton.
Poți păstra delicioasele fursecuri nuci de post și alte forme până la două săptămâni, la loc răcoros. Tot din categoria rețetelor de fursecuri de post, îți mai oferim și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni.