Fitness-ul este o componentă esențială a unei vieți sănătoase și împlinite. Cu toate acestea, nu toate obiceiurile de fitness sunt la fel. Unele practici care sunt prezentate ca fiind sănătoase pot face mai mult rău decât bine. Fie că se datorează dezinformării sau lipsei de conștientizare, aceste obiceiuri pot afecta negativ sănătatea fizică și bunăstarea.
Obiceiuri de fitness care îți distrug corpul
Kate Meier, un antrenor personal certificat spune că stretcing-ul incorect sau exagerarea cu exercițiile cardio, pot deveni o problemă în timp.
Aceste obiceiuri pot provoca daune pe termen lung corpului tău, indiferent de vârstă. Asta pentru că corpul tău devine mai puțin rezistent pe măsură ce îmbătrânești, iar efectele acestor obiceiuri pot avea un impact mai semnificativ. Prin identificarea și corectarea acestor obiceiuri de la început, te poți asigura că corpul rămâne puternic și sănătos pentru anii următori.
Te supraantrenezi
Exercițiile fizice sunt esențiale pentru un stil de viață sănătos, dar supraantrenamentul poate duce la epuizare, răni și performanțe slabe, relatează Spitalul de Chirurgie Specială (HSS). De aceea, este esențial să-ți asculți corpul și să-i oferi odihna de care are nevoie.
Dacă ești adesea obosită în timpul antrenamentelor și în afara sălii de sport, s-ar putea să fie din cauza antrenementelor excesive. De-a lungul timpului, simptomele supraantrenamentului se înrăutățesc. Mușchii tăi au nevoie de timp suficient pentru a se recupera între antrenamente.
Neglijezi stretching-ul
Întinderea ajută la îmbunătățirea flexibilității, la prevenirea rănilor și la creșterea performanței fizice, conform Clinicii Mayo. Cu toate acestea, neglijarea acestei componente esențiale de fitness poate duce la articulații rigide și mobilitate limitată.
O rutină de întindere este vitală pentru a îmbunătăți starea fizică și pentru a reduce riscul de rănire. Ajută la circulația sângelui către mușchi pentru a ajuta la recuperare.
Ignori anumite grupe musculare
În funcție de tipul tău de antrenament, exercițiile se pot concentra pe grupuri de mușchi individuale sau pe întregul corp. Este esențial să te asiguri că nu uiți de anumite grupe de mușchi atunci când îți planifici antrenamentul.
Lucrarea uniformă a tuturor grupelor de mușchi este esențială, deoarece prioritizarea anumitor grupuri musculare poate crea dezechilibre musculare și crește riscul de accidentare.
Te antrenezi chiar dacă te doare
Durerea este modul în care corpul tău îți spune că ceva nu este în regulă. Ignorarea acesteia poate duce la leziuni grave care pot dura luni sau chiar ani pentru a se vindeca.
Mentalitatea „fără durere, fără câștig” este mereu prezentă în lumea fitnessului, dar dacă simți durere după un antrenament, ar trebui să fie întotdeauna un motiv de îngrijorare și să programezi o vizită la medic.
Faci doar cardio
În timp ce cardio este important pentru sănătatea cardiovasculară, antrenamentul de forță ar trebui să fie, de asemenea, o prioritate. Potrivit ACE Fitness, antrenamentul cu rezistență este direct asociat cu masa musculară, ceea ce îl face o cheie majoră pentru menținerea unui metabolism rapid. Neefectuarea exercițiilor de forță poate duce la pierderea mușchilor.
Exercițiile cardio sunt o parte importantă a oricărui regim de fitness, dar dacă exagerezi cu ele sau faci cardio exclusiv, acest lucru poate crește șansa de a suferi leziuni prin suprasolicitare.