Parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate

Dacă vrei să îți surprinzi partenerul de viață, familia sau prietenii cu un desert delicios şi spectaculos, încearcă rețeta de parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate.

Publicat: 11 aprilie 2022, 6:41
Actualizat: 16 ianuarie 2024, 14:59

Este un desert fin, care se poate monta în pahare de sticlă transparentă pentru a-i cuceri pe cei care au ocazia să îl savureze.

Aroma de cocos a acestui desert este irezistibilă. În plus, zmeura transformată în jeleu, completează gustul desertului și îi oferă o culoare deosebită. Zahărul caramelizat și presărat împreună cu miez de nucă va decora frumos acest parfait de cocos cu zmeură.

Poți prepara desertul și în alte combinații, folosind aromele preferate. Poți înlocui zmeura cu vișine sau cu afine. Poți opta pentru aroma de vanilie sau lămâie în locul celei de cocos.

Noi îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al acestui desert spectaculos.

Parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate – Ingrediente

Pentru acest minunat desert sunt necesare 4 elemente: biscuiți cu cocos, cremă de cocos, jeleu de zmeură și nuci caramelizate.

  • 350 gr biscuiți cu cocos

Pentru crema de cocos:

  • 4 gălbenușuri
  • 100 gr zahăr
  • 250 ml lapte de cocos
  • 40 ml lichior de cocos
  • 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 1 praf de sare.

Pentru jeleul de zmeură:

  • 600 gr zmeură
  • 100 gr zahăr
  • 30 gr amidon alimentar.

Pentru nuci caramelizate:

  • 200 gr miez de nucă măcinat
  • 250 gr zahăr.

Parfait de cocos cu zmeură – Mod de preparare

Chiar dacă desertul este compus din mai multe elemente, acestea se prepară rapid și ușor. Biscuiții îi poți achiziționa din magazinele alimentare, sau îi poți prepara după această rețetă.

Cum prepari crema de cocos

Pune un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă fierbinte, pe flacăra aragazului. Adaugă în bol gălbenușurile, un praf de sare și zahărul. Cu un tel, amestecă intens ingredientele până când se formează o cremă spumoasă. Adaugă treptat laptele de cocos, în timp ce amesteci, și fierbe crema până când capătă consistența unei budinci. Acoperă crema cu folie de prospețime și las-o la răcit. Apoi, adaugă în cremă lichiorul de cocos și frișca bătută.

Cum prepari jeleu de zmeură

Pune zmeura într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Adaugă zahărul și amestecă până când acesta se topește și rezultă o dulceață de zmeură consistentă.

Pune amidonul într-un bol și diluează-l cu 2 linguri de apă rece. Adaugă-l peste dulceața de zmeură și amestecă intens până se omogenizează. Stinge focul și lasă jeleul să se răcească.

Cum prepari zahărul caramelizat cu nuci

Pune zahărul într-o cratiță cu pereți dubli, așezată pe flacăra aragazului. Lasă zahărul să se dilueze și amestecă cu o spatulă să nu se ardă. Când este complet diluat, întinde-l pe o hârtie de copt în mai multe grămăjoare. Presară peste zahărul caramelizat miezul de nucă măcinat fin. Lasă bucățile de zahăr ars să se răcească, apoi desprinde-le de pe hârtia de copt.

Cum asamblezi parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate în pahare

Toacă biscuiții de cocos în bucăți potrivit de mari și așază bucățile la baza paharelor. Pune crema de cocos într-un săculeț de decorat prăjituri și formează din ea grămăjoare peste biscuiții din pahare. Cu o lingură ia din jeleul de zmeură și pune peste cremă. Mai pune un rând de grămăjoare din cremă peste jeleul de zmeură.

Decorează desertul din pahare cu bucățile de zahăr caramelizat cu nuci.

Vezi mai multe imagini cu desertul la pahare accesând GALERIA FOTO!

Desertul se asamblează în pahare, în straturi succesive din elementele ce îl compun / Profimedia Images

Pune paharele la rece până în momentul servirii. Astfel de deserturi la pahar sunt mai gustoase atunci când sunt servite reci.

Dacă ți-am stârnit pofta de deserturi la pahar îți recomandăm să încerci și o rețetă de zabaglione, inspirată din bucătăria italiană.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI