Este un desert fin, care se poate monta în pahare de sticlă transparentă pentru a-i cuceri pe cei care au ocazia să îl savureze.
Aroma de cocos a acestui desert este irezistibilă. În plus, zmeura transformată în jeleu, completează gustul desertului și îi oferă o culoare deosebită. Zahărul caramelizat și presărat împreună cu miez de nucă va decora frumos acest parfait de cocos cu zmeură.
Poți prepara desertul și în alte combinații, folosind aromele preferate. Poți înlocui zmeura cu vișine sau cu afine. Poți opta pentru aroma de vanilie sau lămâie în locul celei de cocos.
Noi îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas al acestui desert spectaculos.
Parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate – Ingrediente
Pentru acest minunat desert sunt necesare 4 elemente: biscuiți cu cocos, cremă de cocos, jeleu de zmeură și nuci caramelizate.
- 350 gr biscuiți cu cocos
Pentru crema de cocos:
- 4 gălbenușuri
- 100 gr zahăr
- 250 ml lapte de cocos
- 40 ml lichior de cocos
- 200 ml frișcă lichidă, îndulcită
- 1 praf de sare.
Pentru jeleul de zmeură:
- 600 gr zmeură
- 100 gr zahăr
- 30 gr amidon alimentar.
Pentru nuci caramelizate:
- 200 gr miez de nucă măcinat
- 250 gr zahăr.
Parfait de cocos cu zmeură – Mod de preparare
Chiar dacă desertul este compus din mai multe elemente, acestea se prepară rapid și ușor. Biscuiții îi poți achiziționa din magazinele alimentare, sau îi poți prepara după această rețetă.
Cum prepari crema de cocos
Pune un bol termorezistent deasupra unei cratițe cu apă fierbinte, pe flacăra aragazului. Adaugă în bol gălbenușurile, un praf de sare și zahărul. Cu un tel, amestecă intens ingredientele până când se formează o cremă spumoasă. Adaugă treptat laptele de cocos, în timp ce amesteci, și fierbe crema până când capătă consistența unei budinci. Acoperă crema cu folie de prospețime și las-o la răcit. Apoi, adaugă în cremă lichiorul de cocos și frișca bătută.
Cum prepari jeleu de zmeură
Pune zmeura într-o crăticioară pe flacăra aragazului. Adaugă zahărul și amestecă până când acesta se topește și rezultă o dulceață de zmeură consistentă.
Pune amidonul într-un bol și diluează-l cu 2 linguri de apă rece. Adaugă-l peste dulceața de zmeură și amestecă intens până se omogenizează. Stinge focul și lasă jeleul să se răcească.
Cum prepari zahărul caramelizat cu nuci
Pune zahărul într-o cratiță cu pereți dubli, așezată pe flacăra aragazului. Lasă zahărul să se dilueze și amestecă cu o spatulă să nu se ardă. Când este complet diluat, întinde-l pe o hârtie de copt în mai multe grămăjoare. Presară peste zahărul caramelizat miezul de nucă măcinat fin. Lasă bucățile de zahăr ars să se răcească, apoi desprinde-le de pe hârtia de copt.
Cum asamblezi parfait de cocos cu zmeură și nuci caramelizate în pahare
Toacă biscuiții de cocos în bucăți potrivit de mari și așază bucățile la baza paharelor. Pune crema de cocos într-un săculeț de decorat prăjituri și formează din ea grămăjoare peste biscuiții din pahare. Cu o lingură ia din jeleul de zmeură și pune peste cremă. Mai pune un rând de grămăjoare din cremă peste jeleul de zmeură.
Decorează desertul din pahare cu bucățile de zahăr caramelizat cu nuci.
Vezi mai multe imagini cu desertul la pahare accesând GALERIA FOTO!
Pune paharele la rece până în momentul servirii. Astfel de deserturi la pahar sunt mai gustoase atunci când sunt servite reci.
Dacă ți-am stârnit pofta de deserturi la pahar îți recomandăm să încerci și o rețetă de zabaglione, inspirată din bucătăria italiană.