Sunt acele plăcinte pe care bunica le frământa seara, când rămânea iaurt în oală sau când voia să facă ceva rapid și cald, numai bun de pus pe masă lângă un ceai sau o cană cu lapte. Aluatul este moale și prietenos, nu cere dospire îndelungată. Iar iaurtul îi dă o elasticitate plăcută și un gust ușor acrișor.
Un lucru frumos la aceste plăcinte este că pot fi făcute cu orice umplutură: brânză, cartofi, varză, ceapă călită etc. Merg preparate și simple, rumenite bine, moi în interior și cu o crustă subțire pe margini.
Fiecare plăcintă are forma ei, se umflă mai mult sau mai puțin, se rumenește diferit și exact asta le face atât de îndrăgite.
Descoperă din aceeași categorie și rețeta de plăcinte cu brânză și ceapă verde, preparate la tigaie, iar mai jos poți urmări rețeta plăcintelor cu iaurt, detaliată pas cu pas.
Plăcinte cu iaurt la tigaie – Ingrediente pentru aproximativ 8-10 plăcinte
- 500 g făină
- 200 g iaurt (simplu, nu grecesc)
- 120-150 ml apă călduță
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță zahăr
- ½ plic praf de copt
- 2 linguri ulei.
Rețeta plăcintelor cu iaurt la tigaie – Mod de preparare
Mai întâi pregătește aluatul moale și elastic pentru plăcinte.
Într-un bol mare, amestecă făina cu sarea, zahărul și praful de copt. Adaugă iaurtul și amestecă. Toarnă treptat apa călduță și începe să frămânți.





















