Prăjitura se prepară dintr-un aluat cu cacao, foarte sfărâmicios și aromat și o cremă de brânză simplă, cu aromă de vanilie. Gustul este senzațional, iar aspectul foarte plăcut, apetisant. Iar dacă preferi gustul mai acrișor, poți înlocui cireșele cu vișine.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu celor dragi un desert de vară senzațional.
Prăjitură cu cireșe și cremă de brânză cu vanilie – Ingrediente
Ingredientele sunt simple și sunt calculate pentru o tavă de cuptor cu dimensiunile de 20/30 centimetri.
Ingrediente pentru aluat sfărâmicios:
- 400 gr faina
- 200 gr unt
- 125 gr zahar
- 50 gr smântaănă fermentată
- 5 gr praf de copt
- 20 gr pudră de cacao
- 2 lingurițe esență de rom
- un praf de sare
Ingrediente pentru crema de brânză cu vanilie:
- 750 g brânză proaspătă, de vaci
- 3 ouă
- 30 gr smântână
- 125 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr pudră cu aroma de vanilie
- un praf de sare
- 300 gr cireșe fără sâmburi
- 1-2 linguri de griș, opțional
Rețetă de prăjitură cu cireșe și cremă de brânză – Mod de preparare
Cu ingrediente simple și mereu la îndemână, într-un timp, relativ scurt, poți prepara o prăjitură absolut delicioasă, pe care o poți repeta și cu alte fructe: caise, zmeură, pere etc.
Cum se prepară aluatul cu cacao, sfărâmicios
Amestecă făina cu pudra de cacao, un praf de sare și praful de copt și cerne acest amestec într-un bol de frământare aluaturi. Creează o adâncitură la mijlocul amestecului de ingrediente și pune acolo untul rece, tăiat în cuburi, smântâna și esența. Folosind vârfurile degetelor amestecă, rapid, toate ingredientele până obții un aluat sfărâmicios. Încearcă să-l omogenizezi, apoi împarte-l în trei. Împachetează cele trei părți de aluat în folii alimentare și pune-le la congelator pentru 30 de minute. Între timp, pregătește cireșele și crema de brânză.
Cum pregătești crema de brânză
Pune într-un bol, brânza proaspătă, de vaci, bine scursă și adaugă peste ea zahărul tos, zahărul vanilat, un praf de sare și smântâna. Amestecă bine ingredientele, apoi încorporează, pe rând, cele trei ouă. În funcție de textura compoziției adaugă una sau două linguri de griș. Crema de brânză nu trebuie să fie fluidă, ci puțin mai fermă, ca și textură. lasă crema să se odihnească la rece, pentru a se hidrata grișul adăugat.
Cum asamblezi și coci delicioasa prăjitură cu cireșe și cremă de brânză cu vanilie
Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi tapetează tava de copt cu hârtie pergament. Scoate prima parte de aluat din congelator și răzuiește-o pe răzătoarea mare, direct în tava de copt. Peste aluatul răzuit presară cireșe și întinde jumătate din crema de brânză. Se răzuiește a doua parte de aluat de la congelator, se presară din nou cireșe, apoi se întinde a doua parte din crema de brânză cu vanilie. Se presară iar cireșe și deasupra se răzuiește ultima parte de aluat.
Se pune tava la cuptor și se coace prăjitura la 180 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească, apoi se poate porționa și servi cu poftă alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!