Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a prepara un desert delicios. Nu sunt nici complexe, iar modul de amestecare al acestora este foarte simplu și rapid. Important este să ții cont de ordinea amestecării acestora și de timpii necesari preparării.
Deserturile de post sunt și gustoase, dar și mai sănătoase. În plus, ai scăpat și de acele metode laborioase de batere a bezelei de albușuri, de care poate te temi uneori.
Îți oferim în continuare lista de ingrediente și modul de preparare pentru una dintre cele mai simple rețete de prăjitură cu mere, de post.
Prăjitură cu mere și ciocolată – Ingrediente
- 300 gr de făină
- 240 ml de apă
- 150 gr de zahăr
- 60 ml de ulei
- 2 linguri cu pudră de cacao
- 3 mere mari
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 5 gr de praf de copt
- un praf de sare
- 250 gr de ciocolată neagră de post
- 1 linguriță de apă + 1 linguriță de ulei.
Rețeta prăjiturii cu mere și ciocolată – Mod de preparare
Pentru a-ți ușura munca și a scurta timpul de preparare, este necesar să aduci pe masa de lucru toate ingredientele necesare, dar și ustensilele cu care lucrezi. Ai nevoie de un tel sau un mixer de mână, două boluri, o sită și tava de copt în care așezi de la început hârtie de copt.
Mai ai nevoie și de un bol de sticlă și o crăticioară deasupra căreia să așezi bolul, pentru a crea o baie de aburi. Și mai ai nevoie de un cuțit de legume și fructe pentru pregătirea merelor.
Când ai adunat toate ingredientele și ustensilele poți pregăti compoziția prăjiturii de post.
Cum prepari compoziția pentru prăjitură cu mere și ciocolată
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Așază sita deasupra unui bol și trece prin ea făina împreună cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. În celălalt bol, amestecă apa cu uleiul, vanilia și zahărul. Amestecă bine cu telul până când zahărul este dizolvat. Apoi, toarnă ingredientele lichide peste cele solide și amestecă până când obții o compoziție omogenă.
Toarnă această compoziție în tava de copt. Folosește o tavă rotundă cu diametrul de 24-25 cm, sau o tavă pătrată cu latura de 20 cm. Descoperă aici cum se prepară și o rețetă de prăjitură de post cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.
Acum poți pregăti și merele. Nu este recomandat să începi cu acestea pentru că vor oxida în timp ce prepari compoziția. Curăță merele, apoi taie-le în cuburi sau în felii mai mari. Presară bucățile de mere deasupra compoziției din tavă. Presează-le să intre ușor în interiorul compoziției. Apoi, pune tava în cuptor și coace prăjitura la 180 de grade Celsius pentru 35 de minute.
După coacere, lasă prăjitura să se răcească, apoi glazureaz-o cu ciocolată. Pune ciocolata în bolul așezat deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte. Adaugă o linguriță de apă și una de ulei și amestecă până când ciocolata este topită și glazura omogenizată.
Toarnă glazura fierbinte peste prăjitura cu mere răcită. Lasă glazura să devină fermă înainte de a porționa delicioasa prăjitură cu mere și ciocolată. Te vei bucura de un gust delicios al unei prăjituri de post, alături de cei dragi.
Și tot din categoria deserturilor de post cu mere, îți oferim și rețeta celui mai delicios tort de mere umplute cu rahat.