Nu numai că acest desert are un aspect spectaculos și rafinat, dar este și complet delicios. Cu un echilibru perfect între dulce și sărat, acest desert are o crustă de biscuit graham, condimentată cu scorțișoară, cu straturi de cheesecake și mousse de dovleac, plus un strat de frișcă deasupra. Dacă ți-am făcut poftă deja, citește mai jos sfaturile pentru a obține acest desert care te va cuceri de la prima înghițitură.
Prăjitură fără coacere cu dovleac
Este adevărat că ai nevoie de răbdare și timp pentru a realiza acest desert, dar gustul lui incredibil merită tot efortul.
Ingrediente cheie pentru această prăjitură fără coacere cu dovleac
- Biscuiți Graham. Acesta este ingredientul vedetă pentru baza desertului.
- Unt nesărat. Untul topit este ceea ce ține firimiturile de biscuit Graham împreună pentru a forma o bază solidă.
- Cremă de brânză. Crema de brânză plină de grăsime este cea mai bună opțiune pentru acest desert. Se folosește pentru stratul de jos.
- Piure de dovleac.
- Gelatină praf fără aromă care stabilizează stratul de dovleac.
- Smântână.
Sfaturi pentru a avea o prăjitură fără coacere cu dovleac cu gust spectaculos
- Folosește un vas cu înălțime considerablă și nu uita să îl tapetezi cu hârtie de copt.
- Lăsați timp suficient pentru a înmuia crema de brânză.
- Lasă crema de brânză la temperatura camerei pentru aproximativ 45 de minute ca să fie mai ușor de bătut până devine ușoară și pufoasă.
- Folosește piure de dovleac.
- Curăță cuțitul atunci când o feliezi. Frumusețea acestui desert este gustul, dar și acele straturi care sunt total uimitoare. Șterge cuțitul după fiecare felie pentru a menține acele linii curate pentru un desert perfect.
Ingrediente prăjitură fără coacere cu dovleac
- 450 de grame de cremă de brânză
- 8 linguri de unt nesărat
- 12 biscuiți Graham
- 2 linguri de zahăr brun
- 1 1/4 linguriță de scorțișoară
- 1/2 linguriță sare kosher
- 2 căni de smântână rece
- 1 cană de zahăr pudră
- 4 lingurițe extract de vanilie
- 3 linguri de apă
- 2 1/2 lingurițe de gelatină pudră fără aromă
- 420 de grame de de piure de dovleac
- 2 lingurițe de condiment pentru plăcintă cu dovleac
- 1/4 cană nuci pecan (opțional)
Mod de preparare prăjitură fără coacere cu dovleac
Scoate crema de brânză pe blatul din bucătărie. Las-o să stea la temperatura camerei până se înmoaie, aproximativ 45 de minute.
Tapetează o tavă de copt cu 2 foi de hârtie de copt, poziționându-le perpendicular astfel încât foile să fie ridicate aproximativ 5 cm peste toate cele 4 laturi ale tavii.
Topește untul nesărat într-un castron mic, aproximativ 40 până la 60 de secunde în total. Mai apoi, lasă-l deoparte să se răcească ușor.
Rupe cei 12 biscuiți Graham în bucăți și pune-le într-un robot de bucătărie prevăzut cu un accesoriu lamă. Adaugă 2 linguri de zahăr brun, 1 linguriță de scorțișoară măcinată și 1/4 linguriță de sare kosher. Pornește robotul de bucătărie și lasă-l să funcționeze până când biscuiții au textura nisipului.
Adaugă untul și pulsează pentru a se combina.
Transferă amestecul în tava de copt. Folosește degetele pentru a apăsa firimiturile într-un strat uniform, asigurându-te că ajungi la margini și umpli colțurile. Dă tava la frigider în timp ce pregătești umplutura.
Prepară straturile de cremă cu multă atenție
Pune 2 căni de smântână rece și 1/4 de cană de zahăr pudră în vasul unui mixer. Bate cu telul la viteză mare până se transformă într-o spumă care nu curge. Transferă mai apoi compoziția într-un alt bol.
Pune crema de brânză, 1/2 cană de zahăr pudră, 2 lingurițe de extract de vanilie și 1/4 linguriță de sare kosher rămasă în bolul mixerului. Bate cu telul la viteză medie până devine ușor și foarte pufos, curățând părțile laterale ori de câte ori este nevoie.
Transferă jumătate din frișcă în amestecul de cremă de brânză și amestecă-le ușor împreună cu o spatulă flexibilă până când se combină. Pune jumătate din amestecul de cremă de brânză în tava de copt și întinde-o într-un strat uniform.
Pune 3 linguri de apă și 2 1/2 lingurițe de gelatină pudră fără aromă într-un castron mic în cuptorul cu microunde și amestecă bine pentru a se combina, sfărâmând orice cocoloașe. Pune la microunde la putere mare timp de 5 secunde. E important ca gelatina să se dizolve complet.
Adaugă amestecul de gelatină, piureul de dovleac, 1/4 cană de zahăr pudră, 2 lingurițe de condiment pentru plăcintă de dovleac și 2 lingurițe de extract de vanilie la amestecul de brânză cremă. Bate cu telul la viteză medie până devine pufos și neted, aproximativ 30 de secunde.
Pune compoziția de dovleac peste amestecul de cremă de brânză în tava de copt și întinde-o într-un strat uniform. Peste stratul de dovleac se pune frișca rămasă și întinde într-un strat uniform.
Acoperă și lasă la frigider pentru cel puțin 2 ore sau peste noapte.
Când este gata de servire, taie grosier 1/4 cană nuci pecan, dacă îți plac. Se presară nuci pecan și se pudrează cu restul de 1/4 linguriță de scorțișoară măcinată.