În varianta tradițională, aluatul se prepară cu untură, aceasta oferind biscuiților o frăgezime deosebită. Biscuiții sunt finisați cu albuș de ou și presărați cu nucă măcinată, adăugându-le o textură ușor crocantă și un gust bogat. Sunt perfecți pentru mesele festive sau pentru momentele în care dorim să ne răsfățăm cu o gustare deosebită.
Varianta actuală a rețetei se prepară și cu unt gras, de calitate și în cantitate mai mare. De asemenea, nucile se pot înlocui cu alune, migdale sau fistic, pentru o notă mai delicată.
Descoperă aici și o rețetă de biscuiți italieni Canestrelli. În rândurile următoare, descoperă rețeta completă pentru biscuiții fragezi cu nucă.
Preckedli – Ingrediente
Ai nevoie pentru prepararea acestor biscuiți de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru decorul biscuiților. Urmărește mai jos care sunt acestea.
Pentru aluat:
- 150 g untură (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou + 1 gălbenuș
- 250 g făină
- 1 linguriță esență de vanilie (sau coajă rasă de lămâie)
- un praf de sare.
Pentru finisare și decor:
- 100 g nucă măcinată grosier
- 1 albuș de ou (bătut ușor).
Rețetă de biscuiți fragezi cu nucă – Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea aluatului fraged pentru biscuiți. Acesta necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece pentru a deveni maleabil.
Într-un bol mare, amestecă untura moale cu zahărul pudră până când obții o compoziție cremoasă și omogenă. Se folosește untură topită și solidificată. Adaugă oul întreg și gălbenușul, amestecând bine pentru omogenizare. Încorporează vanilia și un praf de sare.
Adaugă treptat făina trecută prin sită, frământând ușor, până când obții un aluat nu foarte ferm, dar care nu se lipește de mâini. Dă formă de bilă aluatului, învelește-l în folie alimentară și lasă-l la frigider timp de cel puțin 30 de minute.
Descoperă și o rețetă de biscuiți cu lămâie si mac, ideali pentru un platou festiv.
Cum formezi și coci biscuiții Preckedli
Înainte de a scoate aluatul de la rece, preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.
Scoate aluatul din frigider și formează biscuiții în forme dorite: semilună, bastonașe sau rotunzi. Așază biscuiții în tavă, lăsând spațiu între ei.
Unge biscuiții cu albuș de ou bătut, folosind o pensulă de patiserie. Presară fiecare biscuit cu nucă măcinată grosier, apăsând ușor pentru ca aceasta să adere bine peste aluat.
Pune tava în cuptorul cald și coace biscuiții timp de 12-15 minute, la 180 de grade Celsius, până când devin ușor aurii pe margini.
După coacere, lasă biscuiții să se răcească pe un grătar, apoi îi poți depozita în cutii cu capac sau în borcane de sticlă. Pot fi păstrați până la 5-6 zile la loc răcoros și ferit de lumină.
Tot pentru un platou cu dulciuri festive îți mai recomandăm să încerci și rețeta celor mai simpli biscuiți în formă de inimioară.