Rețeta acestor biscuiți este foarte populară în regiunea Liguria, din Italia. Aluatul este mai special decât al biscuiților clasici, pentru că se prepară cu gălbenușuri fierte și cu amidon. Forma biscuiților este de floare, iar textura este foarte fragedă la interior și ușor crocantă la exterior. Aromele folosite pentru acești biscuiți italieni sunt vanilia și coaja de lămâie.
Tot din bucătăria italiană îți mai recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți toscani cu migdale, denumită Biscotti sau Cantucci.
Mai jos îți oferim rețeta biscuiților sub formă de floare, cu listă de ingrediente și mod de preparare, detaliate.
Canestrelli – Ingrediente
- 150 gr făină de patiserie
- 125 gr amidon de porumb
- 175 gr de unt gras
- 2 gălbenușuri fierte
- 75 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1 linguriță esență de vanilie
- coaja răzuită de la 1/2 lămâie
- zahar pudră cu aromă de vanilie pentru decor.
Rețeta biscuiților italieni – Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul biscuiților italieni, mai întâi pune două ouă la fiert și lasă-le timp de 8 minute, să fie tari. Descoperă aici cum faci ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.
Scoate imediat după fierbere ouăle în alt vas cu apă rece, pentru a stopa procesul termic. Sparge-le coaja din loc în loc și lasă-le în apă până când sunt bine răcite. Apoi, le poți curăța cu ușurință coaja. După curățare separă gălbenușurile de albușuri. Folosește o răzătoare cu orificiile cât mai mici și răzuiește gălbenușurile într-un bol.
Amestecă făina cu amidonul și trece amestecul prin sită, într-un bol încăpător. Adaugă zahărul pudră și sarea. Creează un loc adânc în mijlocul acestor ingrediente și adaugă acolo untul tăiat în cubulețe, coaja de lămâie răzuită fin, gălbenușurile răzuite și vanilia. Amestecă rapid ingredientele și frământă aluatul atât cât să devină omogen. Împachetează-l în folie de prospețime și pune-l la frigider pentru o oră.
Nu este necesar să frămânți aluatul excesiv, pentru a nu se înmuia foarte mult prin topirea untului.
Cum formezi și coci biscuiții Canestrelli
Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 175 de grade Celsius și presară făină pe blatul de lucru. Cu ajutorul sucitorului de aluaturi, întinde aluatul pentru biscuiți într-o foaie groasă de aproximativ 7-9 mm. Apoi, decupează foaia de aluat cu un decupator special în formă de floare. Cu ajutorul unui dui de decorat prăjituri, având vârful rotund, decupează mijlocul biscuiților.
Pune hârtie de copt în tavă și așază biscuiții în ea, la mici distanțe unii față de alții. Introdu tava în cuptorul încălzit și coace biscuiții pentru 18-20 de minute, la 175 de grade Celsius. Nu îi rumeni în exces, aceștia trebuie să rămână albi la exterior.
Decorează-i cu zahăr pudră cu aromă de vanilie și pune-i în cutii cu capace.
Dacă dorești și alte rețete interesante de biscuiți, mai poți încerca și rețeta de biscuiți red velvet crinkle.