În mod clasic, în Italia, acești biscuiți se servesc cu vin de Santo. Dar sunt perfecți și serviți alături de o cafea bună sau de un ceai aromat.
Aluatul biscuiților se pregătește în modul clasic din ouă, unt și făină, la care se adaugă și migdale. Apoi se modelează sub formă de baghete și se coace. După coacere, baghetele se secționează în felii oblice, iar acestea se mai coc încă odată pentru scurt timp. Chiar dacă exteriorul biscuiților este ușor crocant, interiorul va fi moale și pufos.
Prepară-i și tu pentru a-i surprinde plăcut pe cei dragi, servindu-i la micul dejun.
Biscotti sau Cantucci – Ingrediente
- 3 ouă + 1 gălbenuș
- 75 gr de unt moale
- 200 gr de zahăr
- 1 lingură cu miere de albine
- 1 linguriță cu esență de migdale
- 1 praf de sare
- 150 gr de migdale în coajă
- 450-500 gr de făină
- 7 gr de praf de copt.
Rețetă de biscuiți toscani cu migdale – Mod de preparare
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare preparării. Pregătește și o tavă de cuptor în care așezi hârtie de copt.
Înainte de a începe frământarea aluatului pentru biscuiți, scoate untul din frigider și lasă-l la temperatura camerei până când începe să se înmoaie.
Descoperă și o rețetă de biscuiți Sablé, din bucătăria franțuzească.
Cum pregătești aluatul pentru Biscotti sau Cantucci
Trece prin sită 400 gr de făină împreună cu praful de copt, într-un bol de frământare. Sparge cele 3 ouă în alt bol și adaugă peste ele gălbenușul, sarea și zahărul. Amestecă-le bine până când compoziția devine cremoasă, iar granulele de zahăr nu se mai simt.
Adaugă untul moale, apoi esența și omogenizează din nou compoziția. Încorporează făina amestecată cu praful de copt și migdalele crude.
Amestecă aluatul mai întâi în bolul de frământare, apoi transferă-l pe masa presărată cu făină. Mai frământă-l și pe masă până când devine compact și nelipicios. Dacă este nevoie, mai presară câte puțină făină în timp ce îl frămânți.
Împarte aluatul în trei părți aproximativ egale. Modelează fiecare parte de aluat în câte o baghetă de lungimea tăvii de copt.
Așază baghetele de aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și coace-le pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă baghetele să se tempereze pentru 7-8 minute. Apoi, taie-le cu un cuțit de pâine în felii oblice cu grosimea de 1-1,5 cm. Așază feliile de baghete în tavă, pe hârtie de copt, una lângă alta. Pune tava din nou la cuptor și mai coace delicioșii Biscotti (sau Cantucci) pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
După stingerea focului, mai lasă tava cu biscuiți în cuptor pentru 5-6 minute să se mai usuce, dar cu ușa cuptorului întredeschisă.
Tot pentru micul dejun sau pentru gustările din pauza de masă de la serviciu, poți prepara și o rețetă simplă și rapidă de biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.