Biscuiții sunt savuroși, crocanți, ușor sfărâmicioși și, mai ales, sănătoși. Se prepară rapid din ingrediente puține și la îndemâna oricui. Chiar și copiii adoră să savureze această gustare datorită aromei și texturii crocante.
Nutriționiștii recomandă consumul de fulgilor de ovăz, mai ales în prima parte a zilei. Sunt considerați extrem de nutritivi și au nenumărate beneficii pentru sănătatea organismului. Ovăzul se numără printre cele mai sănătoase cereale, cu un conținut bogat în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. În plus, una dintre cele mai importante calități ale acestei cereale este că nu conține gluten.
Includerea fulgilor de ovăz în alimentație ajută la menținerea unei greutăți corporale optime datorită conținutului bogat în beta-glucan, o fibră care reduce apetitul. În plus, fulgii de ovăz conferă sățietate și nici nu ai nevoie de o cantitate mare pentru a servi o masa consistentă.
Dacă ți-am trezit interesul și ești încântată de beneficiile aduse de consumul de fulgi de ovăz, urmărește mai jos lista de ingrediente și rețeta pas cu pas pentru a prepara biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine.
Biscuiți cu fulgi de ovăz și miere de albine – Ingrediente
- 200 gr fulgi de ovăz
- 100 gr unt cu peste 80 % grăsime
- 150 gr miere de albine
- 50 ml lapte
- 1 ou
- 175 gr făină integrala
- 5 gr praf de copt
- 1/2 linguriță pudră de scorțișoară
- 50 gr fulgi de ciocolata neagră (opțional)
- 1 vârf cuțit sare
Rețetă de biscuiți cu fulgi de ovăz – Mod de preparare
Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius.
Amestecă într-un bol făina integrală cu pudra de scorțișoară, praful de copt, sarea și fulgii de ovăz. În alt vas amestecă untul cu oul, mierea și laptele. Amestecă-le cu un tel, sau cu mixerul până obții o compoziție omogenă. Toarnă, treptat, această compoziție peste ingredientele solide din bol, amestecând intens până obții un aluat compact.
Tapetează cu hârtie de copt cea mai mare tavă a cuptorului. Ia cu lingurița din aluatul de biscuiți și formează mici biluțe. Așază-le în tavă la distanța de 2 cm unele față de altele. Cu dosul linguriței aplatizează-le și dă-le formă de biscuiți.
Coace biscuiții cu fulgi de ovăz și miere de albine la 180 de grade Celsius, pentru maximum 15 minute.
Lasă-i să se răcească bine în tavă, înainte de a-i transfera pe platou și a-i savura. Astfel se vor întări și nu se vor rupe la atingere. Sunt delicioși alături de un pahar cu lapte sau un ceai aromat. Merg tare bine și alături de o cană de cafea cu spumă de lapte.
Dacă ți-am trezit interesul pentru deserturi cu fulgi de ovăz, poți încerca și rețeta de fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Este la fel de ușoar de realizat, iar fursecurile sunt gustoare și dispar cât ai clipi de pe farfurie. Nici rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată nu e de ignorat. Merită să o testezi măcar o dată.
Spor și poftă bună!