Postul intermitent, sau doar mâncatul în anumite intervale de timp, este una dintre metodele care a crescut în popularitate în ultimii ani. Cu toate acestea, cercetătorii încă lucrează pentru a înțelege dacă și cum momentul alimentației contribuie la pierderea în greutate.
Restricția calorică vs. postul intermitent
Un studiu recent publicat în Jurnalul Asociației Americane a Inimii a constatat că frecvența și dimensiunea meselor au avut un impact mai semnificativ asupra creșterii în greutate decât postul intermitent.
Rezultatele indică faptul că limitarea alimentației la anumite momente ale zilei cu post intermitent poate fi ineficientă pentru ca oamenii să slăbească pe termen lung.
Tulburările de alimentație pot afecta grav calitatea vieții persoanelor care trăiesc cu aceste afecțiuni și a celor apropiați.
Intervenția timpurie și tratamentul îmbunătățesc foarte mult probabilitatea de recuperare.
Postul intermitent: riscuri și beneficii
Postul intermitent implică consumul de alimente în anumite intervale de timp. Există multe moduri de a ține postul intermitent. Poate însemna să nu mănânci în anumite zile sau să mănânci doar alimente în anumite momente ale zilei. Unii oameni îl folosesc pentru a pierde în greutate sau pentru a menține o greutate normală.
Unele studii sugerează că postul intermitent poate ajuta oamenii să piardă grăsimea corporală. De asemenea, el poate ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2 și boli cardiovasculare.