Checul cu banane poate fi un desert elegant, dacă îl servești cu sos de caramel, bucățele de ciocolată sau o cupă de înghețată. Gustul acestui desert este minunat. Deși denumirea sa este cea de chec, acest desert poate fi copt și într-o tavă rotundă, sub forma unei prăjituri. Încearcă această rețetă ușoară de chec cu banane și fulgi de ciocolată și nu vei regreta, notează Delish.
Rețeta de Banana Bread care a devenit virală
Folosește banane foarte coapte. Un chec cu banane reușit trebuie să aibă un gust intens al acestui fruct. Gustul de banană va fi mai pregnant dacă folosești banane bine coapte.
Amestecă-le bine. Consistența bananei trebuie să fie cât mai fină posibil înainte de a fi mixată în aluat. Mizează pe zahăr brun și vanilie. Notele profund caramelizate ale zahărului brun și vanilia foarte dulce amplifică și accentuează aroma de banană.
Dacă nu ai zahăr brun, poți opta pentru două linguri de melasă adăugată în aluat.
Ingrediente necesare
- 1 cană de făină;
- 1/2 cană cacao;
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu;
- 1 linguriță sare;
- 3 – 4 banane bine coapte, făcute piure;
- 1/2 baton de unt (1/4 cană), topit;
- 1/4 cană ulei;
- 3/4 cană zahăr brun;
- 2 ouă mari;
- 2 linguri de extract de vanilie;
- 1 cană fulgi de ciocolată neagră.
Modul de preparare
Amestecă într-un bol ingredientele uscate: făină, cacao, bicarbonatul de sodiu și sarea.
În alt castron adaugă piureul de banane, untul topit, uleiul, zahărul brun, oul, vanilia și fulgii de ciocolată. Aluatul va fi ușor grunjos. Amestecă-le până se omogenizează bine.
Combină ingredientele uscate cu cele umede și amestecă-le bine, până când compoziția se omogenizează.
Toarnă amestecul într-o tavă unsă cu unt sau tapetată cu hârtie de copt. Acoperă compoziția cu 1/4 cană fulgi de ciocolată.
Coace checul într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ o oră sau până când scobitoarea iese curată. Lasă-l să se răcească aproximativ 10 minute, apoi poate fi scos din tavă și servit.
Multe rețete includ condimente, nuci sau cipsuri de ciocolată. Unele dintre cele mai interesante adaptări ale rețetei includ nuci și scorțișoară, sau combinații de fructe exotice cum ar fi stafidele sau feliile mici de kiwi.
Alte variante surprinzătoare de chec sunt sosul de caramel sau piureul de castane ca topping. Combinația acestor arome este pe cât de irezistibilă, pe atât de inedită.
Depozitare și congelare
Dacă intenționezi să mănânci acest desert în câteva zile, îl poți păstra într-un recipient ermetic la temperatura camerei, timp de 3 – 4 zile.
Dacă vrei să rămână perfect umed și să nu se usuce, așază un prosop de hârtie într-un recipient etanș (sau o pungă de depozitare) și pune checul deasupra. Apoi pune un alt prosop de hârtie deasupra, înainte de a sigila pentru a ține aerul departe. De asemenea, poți să-l bagi la congelator, împachetându-l în folie de plastic și folie de aluminiu. Poate fi păstrat până la 3 luni.