Curcuma se numără printre cele mai populare condimente din bucătăria asiatică. Este foarte apreciată, atât pentru aromă, cât și pentru culoarea galbenă. Conține o substanță activă denumită curcumin. Aceasta este foarte utilă în medicină, având proprietatea de puternic antioxidant.
Bogată în antioxidanți este și mierea naturală, care are de asemenea multiple proprietăți pentru sănătatea organismului.
Combinate împreună, beneficiile pentru sănătate devin incontestabile și nenumărate. Descoperă și un articol despre beneficiile consumului de miere, precum și ce se întâmplă după ce consumi două lingurițe de miere în fiecare zi.
Rețetă de curcuma cu miere
În continuare, poți urmări rețeta preparării uneia dintre cele mai sănătoase combinații de ingrediente, denumită miere de aur.
Ingrediente
- 150 gr miere naturală de albine
- 1 lingură cu vârf de curcuma (turmeric)
- 1 linguriță rasă de piper negru măcinat (opțional).
Mod de preparare
Despre cum se prepară rețeta acestui elixir pentru sănătate nu sunt foarte multe de detaliat. Nu ai de făcut decât să amesteci bine, într-un borcan, toate ingredientele enumerate în listă. Le amesteci până când obții o compoziție omogenă.
Adăugarea piperului este opțională, însă acesta are proprietatea de a facilita absorbția curcumei de către organism. Piperul oferă un gust picant și mai multe beneficii.
Beneficiile consumului de curcuma cu miere
Amestecul denumit „miere de aur” este considerat de către specialiști un puternic antibiotic natural, care nu provoacă efecte negative asupra florei intestinale, comparativ cu antibioticele clasice. Consumul acestui antibiotic natural este chiar benefic pentru dezvoltarea bacteriilor sănătoase din organism. Constituie și un adjuvant în tratamentul tulburărilor inflamatorii și al diferitelor tipuri de cancer, datorită conținutului ridicat de polifenoli, vitamine și minerale.
Mierea de aur este benefică, în special, pentru a combate stările de răceală și de gripă. De la primele simptome de răceală sau gripă amestecul de ingrediente poate fi consumat după cum urmează:
- în prima zi se consumă cate 1/2 linguriță la fiecare oră;
- în a doua zi se consumă câte 1/2 linguriță la fiecare două ore;
- în ziua a treia se consumă câte 1/2 linguriță de 3 ori pe zi.
După cele trei zile, se mai poate consuma câte o linguriță pe zi, diluată în lapte cald sau în ceai cald timp de alte 5 zile.
Tratamentul cu miere de aur sau curcuma cu miere va avea rezultate optime, dacă amestecul de ingrediente se ține în gură pentru a se topi lent. Nu se va înghiți rapid și nu se consumă apă sau alte lichide imediat după ce acesta a fost ingerat.
În tratamentul preventiv, se poate consuma și câte o jumătate de linguriță în ceai cald, nu fierbinte sau într-un pahar cu apă. Acesta ajută și la digestie, dar stimulează și sistemul imunitar.
De asemenea, consumată cate 1/2 linguriță înainte de masă ajută la ameliorarea problemelor de gât și de plămâni. Consumat în timpul mesei, ajută la digestie, iar după masa pentru colon și rinichi.
Această rețetă de curcuma cu miere nu este recomandată persoanelor cu diabet zaharat și nici celor care suferă de afecțiuni ale vezicii biliare, hemofilie sau hipertensiune.
Descoperă și o rețetă de ghimbir cu lămâie și miere, la borcan, un alt elixir pentru sănătatea organismului.