Reclamă

Rețetă de pască dietetică. Pască Dukan

Dacă ești la dietă sau doar eviți grăsimile și zahărul, dar vrei să te bucuri totuși de preparate delicioase, gătite special pentru masa de Paște, îți oferim o rețetă de pască dietetică. Este un desert delicios, fără aluat și făină.

Publicat: 18 aprilie 2022, 6:00

Se știe deja că rețeta clasică de pască are în compoziție aluat, pe lângă cremă de brânză aromată și pufoasă. Însă, există o multitudine de rețete mult mai simple, fără blat. Pe lângă simplitate, te poți bucura și de un timp redus de preparare și coacere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru a prepara pasca cât mai dietetic posibil, este important să optezi pentru o brânză degresată, iar smântâna să o înlocuiești cu un iaurt cu un conținut scăzut de grăsime. Poți înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, iar făina cu amidon și griș. Vei obține o pască gustoasă și mult mai sănătoasă decât clasica pască cu aluat de cozonac.

Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o rețeta de pască Dukan.

Rețetă de pască dietetică – Ingrediente

  • 800 gr brânză de vaci, proaspătă și degresată
  • 200 gr iaurt degresat
  • 80-100 gr îndulcitor natural (xylitol/stevia)
  • 2 ouă mari
  • 75 gr amidon alimentar
  • 25 gr griș
  • 7 gr praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță cu extract de vanilie
  • sucul și coaja de la o lămâie bio
  • puțin ulei de cocos pentru uns forma de copt.
Reclamă

Rețetă de pască Dukan – Mod de preparare

Pregătește mai întâi ustensilele necesare pentru pregătirea compoziției de pască. Ai nevoie de 3-4 boluri, 2 site, un tel în formă de pară, o furculiță și o formă de copt rotundă, cu diametrul de 24 cm.

Unge forma de copt cu puțin ulei de cocos. Dacă nu ai acest tip de ulei, poți unge forma cu puțin ulei de măsline sau poți apela la hârtia de copt. Dezavantajul hârtiei de copt este acela că, la final, pasca nu va mai avea marginile uniforme.

Așază una dintre site deasupra primului bol și pune brânza în ea, pentru a se scurge. În a doua sită, tot deasupra unui bol, pune iaurtul pentru a se scurge și a rămâne cremos. Amestecă amidonul cu praful de copt și grișul în al treilea bol. Iar în al patrulea bol, sparge ouăle și adaugă un praf de sare peste ele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea compoziției pentru pască.

Reclamă

Cum prepari această rețetă de pască dietetică

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

După ce brânza și iaurtul sunt bine scurse de lichid, le poți amesteca în același bol. Amestecă bine cele două ouă presărate cu sare, folosind telul. Poți folosi și mixerul, dar doar pentru amestecarea ouălor. Când ai obținut o compoziție de ouă spumoasă, adaugă și îndulcitorul natural și continuă să amesteci până când acesta se diluează. Apoi, adaugă în această compoziție sucul și coaja de lămâie, răzuită foarte fin, împreună cu extractul de vanilie.

La final, încorporează în compoziția rezultată amestecul de amidon cu griș și praf de copt. Amestecă ușor cu telul pentru a omogeniza compoziția și a o menține cremoasă.

Întinde uniform în forma de copt compoziția pentru pască fără aluat, dietetică. Coace pasca pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenește frumos la suprafață.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării rețetei de pască accesând GALERIA FOTO!

Pască în cuptor, după coacrere
Pasca se coace până când este frumos rumenită la exterior / Profimedia Images

Lasă pasca dietetică să se răcească în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou de servire.

Ca orice desert, pasca se va porționa mai frumos a doua zi, după ce se va relaxa la frigider. Și dacă ești în căutarea mai multor rețete pentru masa de Paște, îți oferim și o rețetă de cozonac tradițional, cu nucă și rahat.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×