Se știe deja că rețeta clasică de pască are în compoziție aluat, pe lângă cremă de brânză aromată și pufoasă. Însă, există o multitudine de rețete mult mai simple, fără blat. Pe lângă simplitate, te poți bucura și de un timp redus de preparare și coacere.
Pentru a prepara pasca cât mai dietetic posibil, este important să optezi pentru o brânză degresată, iar smântâna să o înlocuiești cu un iaurt cu un conținut scăzut de grăsime. Poți înlocui zahărul cu un îndulcitor natural, iar făina cu amidon și griș. Vei obține o pască gustoasă și mult mai sănătoasă decât clasica pască cu aluat de cozonac.
Îți oferim mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara o rețeta de pască Dukan.
Rețetă de pască dietetică – Ingrediente
- 800 gr brânză de vaci, proaspătă și degresată
- 200 gr iaurt degresat
- 80-100 gr îndulcitor natural (xylitol/stevia)
- 2 ouă mari
- 75 gr amidon alimentar
- 25 gr griș
- 7 gr praf de copt
- 1 praf de sare
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- sucul și coaja de la o lămâie bio
- puțin ulei de cocos pentru uns forma de copt.
Rețetă de pască Dukan – Mod de preparare
Pregătește mai întâi ustensilele necesare pentru pregătirea compoziției de pască. Ai nevoie de 3-4 boluri, 2 site, un tel în formă de pară, o furculiță și o formă de copt rotundă, cu diametrul de 24 cm.
Unge forma de copt cu puțin ulei de cocos. Dacă nu ai acest tip de ulei, poți unge forma cu puțin ulei de măsline sau poți apela la hârtia de copt. Dezavantajul hârtiei de copt este acela că, la final, pasca nu va mai avea marginile uniforme.
Așază una dintre site deasupra primului bol și pune brânza în ea, pentru a se scurge. În a doua sită, tot deasupra unui bol, pune iaurtul pentru a se scurge și a rămâne cremos. Amestecă amidonul cu praful de copt și grișul în al treilea bol. Iar în al patrulea bol, sparge ouăle și adaugă un praf de sare peste ele. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți începe prepararea compoziției pentru pască.
Cum prepari această rețetă de pască dietetică
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
După ce brânza și iaurtul sunt bine scurse de lichid, le poți amesteca în același bol. Amestecă bine cele două ouă presărate cu sare, folosind telul. Poți folosi și mixerul, dar doar pentru amestecarea ouălor. Când ai obținut o compoziție de ouă spumoasă, adaugă și îndulcitorul natural și continuă să amesteci până când acesta se diluează. Apoi, adaugă în această compoziție sucul și coaja de lămâie, răzuită foarte fin, împreună cu extractul de vanilie.
La final, încorporează în compoziția rezultată amestecul de amidon cu griș și praf de copt. Amestecă ușor cu telul pentru a omogeniza compoziția și a o menține cremoasă.
Întinde uniform în forma de copt compoziția pentru pască fără aluat, dietetică. Coace pasca pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când se rumenește frumos la suprafață.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării rețetei de pască accesând GALERIA FOTO!
Lasă pasca dietetică să se răcească în forma de copt, apoi o poți transfera pe un platou de servire.
Ca orice desert, pasca se va porționa mai frumos a doua zi, după ce se va relaxa la frigider. Și dacă ești în căutarea mai multor rețete pentru masa de Paște, îți oferim și o rețetă de cozonac tradițional, cu nucă și rahat.